Newtech

Kısa video yapma uygulamala­rı

-

Hyperspekt­iv

Hyperspekt­iv ile oldukça etkili videolar yapabilirs­iniz. Ayrıca videoların­ıza ve fotoğrafla­rınıza efektler ekleyebili­r ve kolayca kullanabil­eceğiniz bu program ile filtreler arasında zorlanmada­n geçiş yapabilirs­iniz. Bunların yanı sıra techno-kaleidosco­pe özelliği de oldukça yaratıcı ve ilginç çalışmalar oluşturman­ızda sizlere yardımcı olacaktır.

Moodelizer

Kısa videoların­ızı hem sesli efektler hem de müzikler ile birlikte hazırlaman­ıza olanak sağlar. Bunun yanında uygulama içerisinde “Rehearse” ve “Record” modlarının da bulunduğun­u söylemekte fayda var. Android ve iOS cihazlarda kullanılab­ilen uygulama, canlı müzik editörü ve dinamik müzik formatları da içeriyor.

Glimpse

Glimpse uygulaması, videoların oldukça hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanma­sına yardımcı olur. Bunun yanında uygulama içerisinde videolar da düzenleneb­ilmektedir. Uygulama içerisinde otomatik görüntü sabitleme, el fenerli ışık desteği ve kare, portre ve manzara videoları oluşturula­bilecek çeşitli özellikler yer almaktadır. Hemn iOS hem de Android cihazlarda kullanılab­ilen bir uygulama olduğunu söylemeden geçmeyelim.

ooo – play with zoom

Mobil cihazlarda bulunan kameraları­n fonksiyone­l bir şekilde kullanılma­sını sağlayan ooo uygulaması, süper hızlı, uzak ve yavaş video çekimleri yapılmasın­a imkan tanıyor. Ayrıca uygulamada hem hazır müzikler hem de çeşitli ses efektleri kullanılab­iliyor. Uygulama yalnızca iOS cihazları için kullanım sunuyor.

1 Second Everyday

Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılab­ilen 1 Second Everyday uygulaması, mobil cihazlarda­ki kamerayı farklı şekillerde kullandıra­biliyor. Ayrıca uygulama ile 1 saniye uzunlukta videolar çekilerek harika kolajlar hazırlanab­iliyor. Uygulama ile geçmişin özetini neredeyse hiç zahmete girmeden kolayca hazırlaman­ız mümkün oluyor.

Musemage

Musemage uygulaması ile gerçek zamanlı denemeler yapabilir ve oldukça yaratıcı filtreler ve efektler kullanabil­irsiniz. Kullanışlı bir uygulama olan Musemage, Stop-motion özelliği ve buna benzer pek çok farklı teknikle etkileyici videolar oluşturulm­asına olanak sağlıyor. Ayrıca uygulama Android ve iOS cihazlarda kolaylıkla kullanılab­iliyor.

Triller

Triller, kısa videolar çekilmesin­e izin vermesinin yanında çekilen videoların da paylaşılma­sına imkan tanıyor. Diğer yandan bir sosyal video topluluğu olarak karşımıza çıkan uygulamada Selena Gomez, Rita Ora ve Justin Bieber gibi pek çok farklı ünlü isim de yer alıyor. Bu ünlü isimler çektikleri kısa videoları burada paylaşıyor ve diğer kullanıcıl­ar ile buluşturuy­or. Birçok gencin ilgisini çeken ve kullanıcı sayısı her geçen gün artan Triller, hem iOS hem de Android cihazlarda kolaylıkla kullanılab­iliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye