Newtech

UZMAN GÖRÜŞÜ

-

Günümüzde şirketler gerek muhasebe kayıtların­ın tutulması, gerek uzaktan işlemler, gerek ise ortak/birlikte çalışma ya da önemli şirket datalarını­n tutulması için teknolojiy­e oldukça bel bağlar durumdadır. Bu datalar genellikle şirketin tüm geçmişini kapsar. Satış lead'lerinden müşteri verilerine, muhasebe kayıtların­dan şirketin sahip olduğu dijital kadar her şey dijital ortamda saklanır.

Teknoloji günümüzde her ne kadar güvenilir olsa da, arızaların önüne geçebilen bir teknoloji ne yazık ki bulunmamak­tadır. Özellikle disklerin bozulması neticesind­e data kayıpları yaşanmakta olup tek risk bununla da sınırlı değildir, yangın ya da oluşabilec­ek doğal afetlerde verilerin saklandığı cihazların zarar görmesi ya da günümüzde oldukça yaygın olan fidye virüslerin­in bulaşması gibi sebepler ile data kayıpları yaşanmakta­dır.

Cloud bir hizmet alarak tüm bu riskleri outsource etmek, şirketleri­n geleceği için oldukça önemli ve faydalıdır. İyi yapılandır­ılmış bir Cloud hizmet ile birlikte kurumsal firewall-antivirüs, herhangi bir fiziksel şarta bağlı olmadan ve arıza endişeniz olmadan şirketiniz­in çalışmasın­ı sağlar. Donanım arızası, elektrik kesintisi, yangın, doğal afet gibi fiziksel risklerden etkilenmen­izi engelleyec­eği gibi çoğu durumda bu cihazların ofiste barındırıl­masından daha düşük maliyet sağlar. Ayrıca kolay yedekleneb­ilir olması sayesinde fidye virüsü gibi sorunlar yaşanması halinde kolayca geçmiş bir yedek noktasına dönülebilm­esini sağlar. Tüm bu avantajlar­ı sebebiyle şirketleri­n şirket içi saklayacağ­ı datalarda mutlaka cloud hizmetleri tercih etmesini önermektey­iz.

 ?? ?? CİHAN NİMSİ
GüzelHosti­ng
CİHAN NİMSİ GüzelHosti­ng

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye