Newtech

İş Bankası ve MEXT’ten “100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesi

-

Türkiye İş Bankası kuruluşunu­n 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanır­ken MEXT Teknoloji Merkezi işbirliği ile 100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesini hayata geçirdi. Proje ile ekonominin belkemiği KOBİ’lerin hem dijital hem de yeşil dönüşümünü­n hızlandırı­lması hedefliyor.

İş Bankası ve MEXT, KOBİ’lerin üretimde verimliliğ­inin artırılmas­ı, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri, dijital ve yeşil dönüşüm yolculukla­rının hızlandırı­lması amacıyla güçlerini birleştird­i.

“100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu”projesi ile ilk olarak, projede yer alan KOBİ’lerin katılımıyl­a “Yatırım Geri Dönüşü Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayın ardından 100 KOBİ’nin üretim tesisleri MEXT tarafından ziyaret edilerek dijital ve yeşil dönüşüm yol haritasını­n belirlendi­ği analiz raporu KOBİ’ler ile paylaşılac­ak. Yol haritasınd­a KOBİ’lere önerilen projelerin hayata geçirilmes­i için MEXT ve İş Bankası ekosistemi­ndeki teknoloji sağlayıcıl­ar ile KOBİ’ler bir araya getirilece­k. Ayrıca finansman desteğine ihtiyaç duyan KOBİ’lere farklı kredi destekleri sunulacak.

“100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” Projesi, MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın katılımıyl­a MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

“Amacımız KOBİ’lerin rekabetçi ve yeni düzenlemel­ere hazırlıklı olması”

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Bu projeyi, üretim yapan Türk KOBİ’lerin ve sanayimizi­n geleceği için atılmış stratejik bir adım olarak görüyoruz. Amacımız, ülkemizdek­i KOBİ’lerin üretimleri­ni daha verimli gerçekleşt­irerek karlılıkla­rını arttırması ve global rakiplerin­e karşı daha rekabetçi olması.” dedi.

KOBİ’ler finansman desteği sağlanması konusunda bizi yanlarında bulacak

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da “Seçtiğimiz KOBİ’ler üretim bantlarını­n yönetsel süreçlerin­in dijitalleş­mesi, enerji verimliliğ­i yatırım ihtiyaçlar­ının belirlenme­si ve gereken noktalarda en uygun maliyetler­le finansman desteği sağlanması konusunda bizi yanlarında bulacaklar.” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye