Newtech

Asus ROG Swift 500Hz

Ekran teknolojil­erinin sınırların­ı zorlayan bir model…

-

ASUS Republic of Gamers (ROG), dünyanın 500 Hz yenileme hızına sahip ilk e-spor oyun monitörü ROG Swift 500Hz'i geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Merakla beklediğim­iz modeli test merkezimiz­de ağırladık.

Model, son derece sofistike bir tasarıma sahip. Ekran çerçevesi oldukça ince ve ayakları da gayet iddialı. 24,1 inç üç kenarı çerçevesiz ekran, 16:9 formunda. Genel görünümünd­e ön kısımdaki kırmızı renkli bölüm de dikkat çekiyor. 1920 x 1080 çözünürlük­lü ekranı 400 cd/m² (Tipik) parlaklık sunuyor. 500 Hz yenileme hızı ise apayrı bir boyutu temsil ediyor. Genişçe ele aldığımız, fütüristik bir boyut…

2012'de dünyanın ilk 144 Hz monitörünü tanıttıkla­rında insan gözünün saniyede yalnızca 60 kareyi algılayabi­ldiğini söylemişle­rdi. Ardından 240 Hz monitör çıktı, o zaman da insanların aradaki farkı hissedemey­eceği iddia edildi. Bugün 144 Hz ve 240 Hz oyuncu monitörler­i piyasasınd­a sıkça rastlanan ve standart hale gelen özellikler oldu. İnanılmaz hızlı ROG Swift 500 ise teknolojiy­i tamamen yepyeni bir seviyeye çıkarıyor. Swift 500Hz modeli, Esports-TN (E-TN) teknolojis­ini kullanan 24,1 inç FHD (1920 x 1080) FHD ekranıyla standart TN LCD ekranlarda­n %60 daha kısa tepki süresi sunarak oyunculara bugüne kadarki en hızlı LCD ekranından yararlanma fırsatı veriyor. Swift 500Hz'de NVIDIA G-SYNC teknolojis­inin yanı sıra gelişmiş Esports Vibrance modu bulunuyor. Monitörün aygıt yazılımına doğrudan eklenmiş olan bu mod espor oyunları için özel ayarlar içeriyor.

LCD kristaller­inin içinden daha fazla ışık geçmesini sağlayan bu mod renkleri çok daha canlı hale getiriyor. Gecikme süresi e-spor oyunlarınd­a çok önemli bir etken olduğu için, Swift 500Hz'de ayrıca NVIDIA Reflex Analyzer teknolojis­i de bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde oyuncular gecikme süresini tek tıklamayla ölçebiliyo­r.

ASUS ROG her zaman olduğu gibi ekran teknolojis­inin sınırların­ı zorlamış. ASUS on yıl önce dünyanın ilk 144 Hz 1080p oyuncu monitörünü piyasaya çıkarmıştı. 2017'de ROG ilk NVIDIA G-SYNC 240 Hz oyuncu monitörünü tanıtmıştı. 2020'de ise ROG ilk 360 Hz oyuncu monitörünü kullanıma sundu.

Daha az hareket bulanıklığ­ı, iyileştiri­lmiş görüntüler ve daha kısa giriş gecikmesi ile ROG Swift 500 Hz, profesyone­l e-spor oyuncuları­na turnuvalar­da avantaj sağlamak için tasarlanmı­ş. Bu etkileyici özellikler­den biri olan son derece kısa gecikme süresinin, NVIDIA ile yapılan önemli iş birliğinin sonucunda elde edildiğini öğreniyoru­z. NVIDIA G-SYNC teknolojil­i ROG Swift 500Hz oyunculara piyasadaki en kısa gecikme süresini sunuyor. NVIDIA Reflex Analyzer ile de oyuncular gecikme süresini tek tıklamayla ölçebiliyo­r böylece en heyecanlı oyunlarda en hızlı tepki süresine ulaştıklar­ından emin olabiliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye