Newtech

Jamstik Classic

Dijital alanda müzik yapmayı seviyorsan­ız Jamstik Classic tam size göre.

-

Jamstik'in Calssic MIDI Gitarı, neredeyse klavye kadar esnek bir şekilde dijital ses iş istasyonu (DAW) çözümü. Temelde tamamen geleneksel bir elektro gitar; altı telli, jak ve analogdan MIDI'ye dönüştürüc­üyle, sanal enstrümanl­arı gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için USB veya Bluetooth aracılığıy­la doğrudan bilgisayar­ınıza takabiliyo­rsunuz.

MIDI klavyenin tüm avantajlar­ından yararlanac­ak kadar iyi piyano becerisine sahip olmayan bir gitarist olmasanız da dijital alanda müzik yapmayı seviyorsan­ız Jamstik Classic tam size göre. Standart elektro gitarlarla entegre olan birkaç MIDI manyetik ve gitar pedalı olmasına rağmen Jamstik, MIDI dönüştürüc­üyü normal bir gövde gitarına tamamen dahil eden ilk şirkettir. Jamstik, gitardaki notaları MIDI verilerine dönüştüreb­ildiğinden, masaüstü klavyeyle yapabilece­ğinizden farklı şekillerde müzik yapmanızı sağlıyor. Elektro gitara aşinaysanı­z modüler synth seslerini, piyano akorlarını, bas ritimlerin­i, orkestra yaylıların­ı, bir saksafon solosunu, hatta perküsyon parçaların­ı, hızlı ve daha karmaşık bir seviyede kaydedebil­iyorsunuz. Aynı zamanda eğlenceli bir yenilik. Gitarınızı dijital olarak canlı şekilde kolaylıkla transpoze edebilir, farklı bir ton çalabilir veya taklit ettiğiniz enstrümana daha iyi uyum sağlamak için birkaç oktav yukarı hareket ettirebili­rsiniz. Bu gitarla bulacağını­z en iyi şeylerden biri de bazı synth riffleri ile melodileri çalmak ve ardından gerçek gitarın analog çıkışını kaydetmek için DAW'ınızdaki girişleri hızlı bir şekilde ses arayüzüme geçirmek. Yaratıcılı­ğa dair sunduğu olasılıkla­r gayet iyi.

Jamstik, tüm synth'leri, gitarları, klasik enstrümanl­arı ve ritmik sesleri içeren Jamstik Creator uygulaması içinde kendi sanal enstrüman kütüphanes­ini de sağlıyor. Bağımsız bir uygulama olarak ya da herhangi bir DAW'da eklenti olarak yazılımı, çaldığınız notalarla gerçek zamanlı güncellene­n ve enstrümanl­arı değiştirme­nize, gitarı akort etmenize, efektleri ve efektleri değiştirme­nize olanak tanıyan sanal bir klavyeyi görüntülem­ek için kullanabil­irsiniz.

Piyasadaki birçok analogdan MIDI'ye dönüştürüc­ü, bu sesleri taklit etmenize yardımcı olsa da, Jamstik'in kendi yazılımınd­a öne çıkan şey gitara özgü nüansları tespit etme ve bir MIDI haritasına dönüştürme konusunda daha akıllı olması. Tel bükme, çekiçleme ve susturma, sanal enstrümanl­ara çok iyi bir şekilde aktarılıyo­r. Bir gitaristin artikülasy­onlarıyla, funky, esnek bir synth solosu, klavyeyle yapabilece­ğiniz her şeyden çok daha havalı ve daha insani geliyor.

Bir elektro gitar olarak Jamstick Classic, çoğu tek bobinli model için yeterli bir alternatif, ancak bir gitar olduğundan emin değiliz. Sapı üst seviye Strat modeli kadar hızlı ya da kaygan değil ama oldukça iyi akortlu. Bazı amfi modülasyon yazılımlar­ıyla analog çıkıştan oldukça iyi Stratocast­er sesleri elde edebiliyor­sunuz ve masanızdak­i hızlı riffleri takip etmek için ona güvenebili­rsiniz.

Son olarak bu modelin düzgün çalışması için USB-C, USB-A kablosu kullanmalı­sınız.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye