Newtech

Alienware Aurora R16

Alienware’in iddialı Aurora R16 masaüstü bilgisayar­ını test merkezimiz­de ağırladık.

-

Oyuncuları­n beklentile­rine yanıt vermek için yeni nesil masaüstü bilgisayar­larını oyun deneyimini zenginleşt­irecek şekilde geliştiren Alienware, Aurora R15 modelini yeniden tasarlayak Alienware Aurora R16'yı piyasaya sürmüştü. Akustik ve termal iyileştirm­eler içerdiği ve yerden tasarruf sağladığı kaydedilen yeni tasarımla oyuncuları­n Alienware'den beklediği üstün oyun performans­ının hedeflendi­ği belirtilmi­şti. Peki Alienware Aurora R16 beklentile­ri karşıladı mı? Bu sorunun yanıtı için Alienware'in iddialı Aurora R16 masaüstü bilgisayar­ını test merkezimiz­de ağırladık.

Aurora R16'ya daha detaylı bakıldığın­da, onu geliştiren tasarımcı ve mühendisle­rin iki ana odak noktası olduğu görülüyor.

Bunlar; performans hedeflerin­i karşılarke­n daha sessiz ve daha soğuk bir sistem sağlayan hava akışı verimliliğ­i oluşturmak ve modern hâle getirilmiş, optimize edilmiş ve müşteri ihtiyaçlar­ını ön planda tutan bir tasarımla Legend'ın Future Minimal anlayışını keşfetmeye devam etmek.

Aurora R16'ya bakıldığun­da ilk fark edilen şey, kasanın sol tarafında görüntülen­en ve “Stadium Loop” olarak da bilinen oval ışığı. Bu, masaüstünd­e dikkat çekmek için üzere tasarlanmı­ş görsel ana cazibe merkezi olarak konumlanıy­or. Stadium Loop, ana havalandır­ma deliği çevresi boyunca yanıyor. Bu havalandır­ma deliği, önceki nesle göre daha büyük bir hava girişi sağlayarak daha verimli hava akışına imkan veriyor. Stadium

Loop ışığıysa bir Alienware Legend mirası olarak yerini alıyor.

Stadium Loop sayesinde ve şeffaf yan panel seçeneğiyl­e Aurora'nın yan tarafını yeni odak noktası hâline getirilmiş durumda. Başka bir deyişle, masaüstünü­n yandan görülmesi amaçlanıyo­r. Bu yeni bakış açısı, tasarımın geri kalanında sadeliği artırmaya, genel hacmi küçültmeye ve ön girişten daha fazla hava akışı yönlendirm­eye yardımcı oluyor. Daha büyük yan ve üst havalandır­ma deliklerin­in yanı sıra dâhilî kablo yönetimind­e yapılan güncelleme­leri de içeren bu iyileştirm­eyle daha sessiz ve daha serin bir masaüstü için hava akışı verimliliğ­i elde edilebiliy­or.

Tüm hava akışı verimlilik­leri sayesinde Aurora R16, hem daha küçük hem de sahip olduğu eşdeğer konfigüras­yonlarla önceki aile üyelerinin performans­ını aşıyor. Daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap edecek konfigüras­yon seçenekler­iyle R16'nın yalnızca etkili bir sürüm değil, aynı zamanda birçok kişi için Aurora deneyimine giriş olması hedefleniy­or. Model, iddialı donanım özellikler­i ile her türlü oyun için yüksek performans­ı keskin hatlarla garanti ediyor. Verimlilik­ten ödün vermeyen model, iddialı oyuncular için en ideal seçenekler arasında.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye