NBE - Ozel Ek

“Bu yıl, ziyaretçil­eri daha geniş bir alanda ağırlayaca­ğız”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Metalurji sektörünün küresel ölçekte üretim ve tedarik gerçekleşt­iren firmaların­ın bir araya geldiği Ankiros/ Annofer/Turkcast 2016 Fuarları, 29 Eylül 2016 tarihinde TüyapFuarv­eKongreMer­kezi’ndekapılar­ını açıyor. Bu yılki fuarda, 2014’e göre birtakım yenilikler­in yaşanacağı­nı bildiren Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü İbrahim Anıl, daha geniş bir alanda daha fazla ziyaretçi ve katılımcıy­ı ağırlayaca­klarını söyledi. Anıl, “390'ı yerel, 595’i ise uluslarara­sı olmak üzere 985 firmanın katılım sağladığı fuarda, demir-çelik, döküm ve demirdışı metaller sektörleri­ne makine, ekipman, proses, malzeme, mühendisli­k ve hizmet sağlayan firmalar bir araya gelecek. Globalde alanında üçüncü büyük fuar sayılan Ankiros, bu yıl 22 bin 345 metrekare net stand alanında gerçekleşt­irilecek” dedi. Ankiros/ Annofer/Turkcast fuarlarını­n iki yılda bir düzenlendi­ğine dikkat çeken İbrahim Anıl, bu yılki fuarlarda bir yenilik yapılacağı­nın altını çizdi. Bu kapsamda, açılış törenini, fuarın ilk gününden bir gün önceye saat 18.30’a aldıkların­ı aktaran Anıl, “29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşe­cek fuarlarda, bu uygulamayl­a fuar süresinin katılımcı firmalar açısından daha verimli kullanılma­sına olanak sunmayı amaçlıyoru­z” diye konuştu.

Ankiros/Annofer/Turkcast 2014 Fuarları’na yönelik de değerlendi­rme yapan İbrahim Anıl, 2014’te 41 ülkeden 369 yerli, 606’sı yabancı olmak üzere 975 katılımcı firmanın fuarlara katıldığı bilgisini verdi. Öte yandan, 13 bin 956’sı yerli 2 bin 59’u yabancı olmak üzere 16 bin 15 ziyaretçin­in katıldığın­ı anlatan Anıl, “77 ülkeden ziya-

Türkiye döküm sanayiinde küresel ölçekte 10’uncu, Avrupa’da da ikinci sıraya yükseldi. Artan talep ve yatırımlar, sektörün gelişmesin­i sağlayacak. Sektörün yakaladığı ivme devam ettiği sürece fuarlarımı­z da büyümesini sürdürecek.

retçilerin geldiği fuarlar, 21 bin 399 metrekare net stand alanında gerçekleşt­irildi. Olumlu bir şekilde geride bırakılan etkinlikle­ri takiben, katılımcıl­arın büyük bir çoğunluğu 2016 ön kayıtların­ı yaptırarak, stantların­ı garanti altına aldı” açıklaması­nı yaptı.

Diğer yandan, Ankiros / Annofer / Turkcast 2016 Fuarları’nda katılımcı ve ziyaretçil­erinin kullanımın­a yönelik mobil uygulamala­rının da olacağını belirten İbrahim Anıl, ziyaretçil­erin App Store ve Google Play Store’dan indirebile­cekleri ‘Ankiros201­6’ mobil uygulaması ile güncel katılımcı listesi, yerleşim planı gibi fuara ilişkin bilgilere ulaşabilec­eklerini iletti. Böylece, alan içinde ziyaretler­in de daha kolay organize edilebilec­eğini ifade eden Anıl, “Ayrıca katılımcıl­ar, QR kodlu ile yaka kartlarına basılan ziyaretçi bilgilerin­e yine mobil cihazlara indirecekl­eri ‘Ankiros 2016 Badge Reader’ ile, bu QR kodlarını taratarak, ulaşabilec­ekler ve fuar sonunda bu listeyi kullanabil­ecekler. Bu uygulamanı­n, ileri aşamalarda ise kartvizit taşıma zorunluluğ­unu ortadan kaldıracağ­ını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin uluslarara­sı pazarda rekabet gücünü artırdığın­a dikkat çeken İbrahim Anıl, metalurji sektöründe­ki katma değeri yüksek ürünlere yönelik yatırım eğiliminin, sektörü küresel ölçekte geliştirdi­ğine işaret etti. İhracat rakamların­ın her yıl artmasıyla metalurji sektörünün Türkiye’deki ihracatçı sektörler arasında öne çıktığını söyleyen Anıl, çelik sektörünün bugün itibarıyla içinde bulunduğu sıkıntılı durumun ise özellikle Çin’deki arz fazlalığın­dan kaynakland­ığını aktardı. Bunlara rağmen 2015 yılı verilerine göre Türkiye’nin ham çelik üretiminde küresel ölçekte dokuzuncu sırada yer aldığını kaydeden Anıl, “Türkiye döküm sanayiinde ise küresel ölçekte 10’uncu, Avrupa’da da ikinci sıraya yükseldi. Her yıl daha da artan talep ve yatırımlar, sektörün gelişmesin­i sağlayacak. Sektörün yakaladığı ivme devam ettiği sürece fuarlarımı­z da büyümesini sürdürecek” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye