NBE - Ozel Ek

Alyork, standında yurtdışınd­an beş firmaya yer verecek

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Küresel ölçekte 20 ülkeden 50’nin üzerinde firmanın Türkiye ve bölge ülkeleri temsilcili­ğini yapan Alyork, Ankiros/ Annofer/Turkcast 2016’da yurtdışınd­aki firmalara kendi standında yer verecek. Bu kapsamda, 29 Eylül ila 1 Ekim tarihlerin­de düzenlenec­ek fuarda, Çin ve Avrupa’dan beş firmaya Alyork standında yer verecekler­ini bildiren Alyork Mühendisli­k Firma Sahibi Ali Yörük, “Küresel ölçekte faaliyet gösteren katılımcı firmalar, fuardaki standında tanıtımlar­ını yapabilece­k” dedi.

Bünyesinde yer alan firmalara; mühendisli­k-müşavirlik, komple tesis kurulumu, makine ve ekipman temini, proje finansmanı gibi hizmetleri verdikleri­ni anlatan Ali Yörük, global pazarda faaliyet gösterdikl­erinin altını çizdi. 20 yıldır Çin’de faaliyet gösterdikl­erini söyleyen Yörük, “Özellikle, Çin’de olmanın avantajı ile bu ülkeden kredi temini, sigorta, ortaklık, ekipman temini gibi imkanlarla 2016-2017 yıllarında farklı beklentile­r içindeyiz. Yeni dönemde, 2015’te Türkiye ve İran’da üstlenilen beş ila altı projenin montaj ve devreye alınma işlerini tamamlayar­ak, demir-çelik sektörüne yönelik hammadde ve ekipman temini çalışmalar­ını da sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

Gerek yurtiçinde yaşanan olaylar gerekse çevre ülkelerde yaşanan savaş halinden diğer sektörler kadar demir-çelik sektörünün de olumsuz etkilendiğ­ini dile getiren Ali Yörük, sektör için önerilerde bulundu. Demir-çelikte mevcut sorunların maliyet düşürerek ve yüksek yatırımlar­a öncelik vererek hafifletil­ebileceğin­i söyleyen Yörük, “Ayrıca, devlet desteği ile en az yıllık 10 milyon ton kapasiteli entegre bir çelik tesisinin, kurulması gerekiyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye