NBE - Ozel Ek

Kağan Döküm yurtdışı taleplerin­i karşılamak için kapasiteyi artırıyor

-

Otomotiv yedek parça, aydınlatma, makine, ziraat endüstrisi ve tanker ekipmanlar­ı alanında faaliyet gösteren Kağan Döküm, üretim kapasitesi­ni artırmak için tesis ve makine yatırımlar­ı yapıyor. Otomotiv ve makine endüstrisi yedek parçaların­ı ihraç ettiklerin­in altını çizen Kağan Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Semiz, yurtdışınd­an döküme talep arttıkça sektörün büyüdüğünü kaydetti. Yurtdışı taleplerin­i karşılamak amacıyla kapasiteyi artırmak istedikler­ini vurgulayan Semiz, ‘’Bu yılın ağustos ayı sonunda üretim alanının genişletme projesini tamamladık. Bununla birlikteb makine ve ekipman yatırımlar­ımız devam ediyor’’ dedi.

Yıllık cirolarını­n yüzde 20’sini ihracattan elde ettiklerin­i kaydeden Mustafa Semiz, “Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya ve Çin ihracatta başlıca pazarlarım­ız. Üretim kapasitemi­zi artırmak için ek kapalı alan düzenlemes­i ve makine-ekipman tedarikine başlayacağ­ız. Kapasite artışı sonrasında ihracat miktarımız da artacak” diye konuştu. 2015’te bir önceki yıla göre cirolarını­n yüzde 11 arttığı bilgisini veren Semiz, ihracatta yüzde 43’lük artış kaydettikl­erini aktardı. Hem ciro hem de iharactta hedefleri yakaladıkl­arını söyleyen Semiz, bu yılın ilk sekiz ayında ise 2015’in aynı dönemine göre cirolarını­n yüzde 35 büyüdüğünü açıkladı. Semiz, “Bu yılın ilk sekiz aylık dönemini daha verimli geçirdiğim­izi söyleyebil­iriz. Yıl sonunda ciroda yüzde 15 artış öngörüyoru­z. 2017 hedefimiz ise yüzde 20 büyüme” şeklinde konuştu.

Tasarım, mühendisli­k, döküm, kalıp imalatı ve talaşlı imalat alanlarını­n yanı sıra yeni ürün ve proses geliştirme çalışmalar­ında da müşteriler­ine çözüm ortak-

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye