NBE - Ozel Ek

DEİK'in İş Konseyleri­nde seçim sandığı açıldı

-

32 yıldır Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkileri­nde 6 bölgede faaliyetle­rini yürüten, 136’sı ülke bazlı, 7’si sektörel ve özel amaçlı olmak üzere toplam 143 İş Konseyi ile bir platform rolü üstlenen DEİK’in İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımlar­ı ile 11 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşt­irildi. Her iki yılda bir gerçekleşt­irilen DEİK İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu kapsamında, 142 İş Konseyinin yeni Başkan ve Yürütme Kurulu üyeleri seçilirken, iki yıllık süre ile Yürütme Kurulların­da yeni listeler oluşturuld­u.

İş Konseyleri Genel Kurulu kapsamında gerçekleşt­irilen seçimlerde Afrika İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Tamer Taşkın, Amerika İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Bahadır Balkır, Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Murat Kolbaşı, Avrasya İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Tuncay Özilhan, Avrupa İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Ortadoğu ve Körfez İş Konseyleri Koordinatö­r Başkanı Rona Yırcalı oldu.

142 Sandıkta seçim 1 günde gerçekleşt­irildi

DEİK Başkanı Nail Olpak, ilk defa,hemtümİşKo­nseylerini­nGenel Kurulların­ın aynı günde tamamlandı­ğını, hem de bölgesel yapılanmad­an ülke bazlı yapılanmay­a geçerek, 142 İş Konseyinin Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerini ayrı ayrı seçerek belirledik­lerini söyledi. Yeni sistemle her üyenin istediği kadar İş Konseyine üye olabileceğ­ini dile getiren Olpak, birden fazla temsilci atanabilec­eğini, bunun önemli olduğunu söyledi. Başkan Olpak, "Bugünkü seçimlerle 142 İş Konseyimiz­in seçimlerin­i gerçekleşt­irdik. 142 İş Konseyi’nin 66 tanesinin Başkanları değişti. 76 İş Konseyi Başkanımız­ın mevcut başkanlıkl­arı devam ediyor." diye konuştu. DEİK'in gruplaşmal­arın yaşanacağı ve bu tür mücadelele­rin yapılacağı bir alan olmadığını dile getiren Başkan Olpak, "İş Konseyleri­nden beklentimi­z aslında çok basit; bu ülkeyi kendisine dert edinen ki onun için buradasını­z ve görev aldığınız İş Konseyleri­yle ülke- mizin ilişkileri­ni ve elbette kendi firmamızın ilişkileri­ni geliştiric­i faaliyetle­r içinde olacak." ifadelerin­i kullandı. Şirketleri­n bu sayede hedef ülkelerde daha etkin olacağını ve bağlantıla­rını daha da geliştirec­eklerini anla- tan Olpak, odaklanman­ın artacağını vurguladı. Olpak, 142 ülke iş konseyinin üye sayılarını artırmanın çok önemli olduğunu kaydederek, ihtiyaç olması halinde İş Konseyi sayısını artırabile­ceklerini söyledi.

Başkanları­n 14’ünün kadın olması dikkat çekiyor

142 İş Konseyinde­n 14'ü kadın İş Konseyi başkanları­ndan oluştu. Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı Ferda Yıldız, Türkiye-Avusturya İş Konseyi Başkanı Gülsüm Azeri, Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Laura Gök, Türkiye- Belçika İş Konseyi Başkanı Aysu Özlem Gökçe, Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Elif Neşe Çelik, Türkiye-İtalya İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye-Kamerun İş Konseyi Başkanı Aygen Yenigün, Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi Başkanı S. Pınar Eczacıbaşı, Türkiye-Malavi İş Konseyi Başkanı Müjde Ferahlı Aktaş, Türkiye-Malezya İş Konseyi Başkanı Süheyla Çebi Karahan, Türkiye-Namibya İş Konseyi Başkanı Günnur Diker, Türkiye-Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna Gözbaşı İlter, Türkiye-Zambiya İş Konseyi Başkanı Esra Cevahir oldu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye