NBE - Ozel Ek

TÜB TAK’ta görev de i imi

-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Ara t rma Kurumu (TÜB TAK) Ba kanl 'na Sabanc Üniversite­si Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atand .

Resmi Gazete'de yay mlanan karara göre, TÜB TAK Ba kan Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Mü avirli ine atand , bu suretle bo alan TÜB TAK Ba kanl na ise Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi. Atama kararlar , 657 say l kanunun 59 ve 60' nc maddeleri, 375 say l Kanun Hükmünde Kararnamen­in ek 18'inci maddesi ile 2451 say l kanunun 2'nci maddesi ve 278 say l kanunun 5'inci maddesi gere ince uygun görüldü. Devir teslim töreninde konu an Hasan Mandal, 1989 y l nda TÜB TAK’tan doktora bursu ald n , kurumda çe itli pozisyonla­rda görevler üstlendi ini, te vik ve bilim ödüllerine lay k görüldü ünü anlatt . Küresel rekabet ortam nda bilgiye olan ihtiyac n artt na ve bilgiye eri im yöntemleri­nin de farkl la t na i aret eden Prof. Dr. Mandal, "Ülkemizin küresel rekabet ortam nda ba ta 2023 y l hede eri ve 11. Kalk nma Plan olmak üzere k sa, orta ve uzun vadeli hede ere ula mada özellikle de bulundu umuz ko ullar dikkate al nd - nda bilgi ve bilim temelinde yerli ve milli teknolojim­izi geli tirmek daha da önem kazanmakta­d r. Bu da ancak her düzeyde nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kayna n n geli tirilmesiy­le mümkün olacakt r." aç klamas n yapt .

“Tüm gücümüzle çal aca z”

Prof. Dr. Mandal, TÜB TAK' n görev tan m kapsam ndaki süreç ve desteklere olan ihtiyac n her düzeyde daha da artaca n n alt n çizerek, "TÜB TAK, bu kapsamda süreçlerin­i gözden geçirerek ve gerekti inde yenileyere­k bu ihtiyaca kar l k verecektir. TÜB TAK' n daha önce oldu u gibi bundan sonra da ülkemizin küresel rekabet ortam ndaki öncelikler­i ve ihtiyaçlar dahilinde birçok bilim insan na, ara t rmac ya, sanayiciye, giri imciye, ö renciye ve ilgili tüm birey ve kurumlara de mesi ve ülkemizin hede erine ula mas nda etkin ve verimli bir ekilde katk sunabilmes­i için tüm gücümüzle çal aca z." dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye