NBE - Ozel Ek

stihdam taahhütlü parsel tahsisi

-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredisi kullanan Organize Sanayi Bölgelerin­in (OSB) mülkiyetin­de bulunan tahsis edilmemiş parseller, en az 10 kişilik istihdam öngören yatırımlar için tamamen veya kısmen bedelsiz verilebile­cek.

OSB mülkiyetin­deki parselleri­n gerçek veya tüzel ki ilere tamamen veya k smen bedelsiz tahsisine ili kin usul ve esaslar belirlendi. Organize Sanayi Bölgelerin­de Yer Alan Parselleri­n Tamamen veya K smen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmeli i yürürlü e girdi. Yönetmelik­le, Bakanl k kredisi kullanan OSB’lerin mülkiyetin­deki tahsis edilmemi parseller, OSB müte ebbis heyeti veya genel kurulunca karar al nmas halinde, en az 10 ki ilik istihdam öngören yat r mlara giri en gerçek veya tüzel ki ilere, bedeli Bakanl k taraf ndan OSB’ye verilen kredilerde­n mahsup edilmek üzere, tamamen veya k smen bedelsiz olarak tahsis edilebilec­ek.

Planl alanda kendi imkanlar ile altyap in aatlar tamamlanan ve Bakanl k kredisi kullanmam OSB’ler ile altyap in aatlar tamamlanan ve kredi borcunu ödemi olan OSB’lerde müte ebbis heyeti veya genel kurulunca karar al nmas halinde, en az 10 ki ilik istihdam öngören yat r mlara giri en gerçek veya tüzel ki ilere, tahsis edilmemi parselleri­n tamamen veya k smen bedelsiz olarak tahsisi yap labilecek. Bakanl a kredi borcu devam eden OSB’lerde 4562 say l Kanunun ek 3 üncü maddesinin yürürlü e girdi i tarihten önce tahsis yap lan kat l mc lar, OSB’ye müracaat etmeleri ve müte ebbis heyet veya genel kurul karar ile taleplerin­in uygun bulunmas halinde, sekizinci maddede belirtilen asgari istihdam say s n sa lamalar art yla tamamen veya k smen bedelsiz parsel tahsisinde­n yararlanab­ilecek.

Parsel tahsisi isteyen asgari istihdam say s n öngören yat r mlara giri en gerçek veya tüzel ki iler tahsisi talep edilen parselin bulundu u OSB’ye ba vuracak. Müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde OSB müte ebbis heyeti veya genel kurulunun belirleyec­e i prensipler çerçevesin­de yönetim kurulunca parsel tahsisleri­ne ili kin karar al narak ve yat r mc lara bildirimde bulunulaca­k.

stihdam taahhüdü

Yönetmelik­te parsel tahsisinde öncelik s ras ise öyle aç klan yor: “Parsel tahsisinde, gerçek veya tüzel ki iler aras nda öncelik s ras ; yat r m tutar , istihdam, ihracat ve yüksek teknoloji gibi faktörlere göre yönetim kurulunca belirlenir. Al nan kararlarda öncelik gerekçesin­e yer verilir.” Parsel tahsisi için ba vuran gerçek veya tüzel ki ilerin; 5 bin metrekarey­e kadar olan parseller için en az 10, 5 bin metrekared­en büyük olup 10 bin metrekarey­e kadar olan parseller için en az 20, 10 bin metrekared­en büyük olup 20 bin metrekarey­e kadar olan parseller için en az 30 ve 20 bin metrekared­en büyük parseller için ise en az 50 ki ilik istihdam taahhüt etmesi gerekiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye