NBE - Ozel Ek

Kayseri OST M kümelerini mercek alt na ald

-

Kayseri Ticaret Odası Yönetimi OSTİM’i ziyaret ederek bölgenin kuruluşu ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, OSTİM’in öncülük ettiği sektörel kümelenme modelinin Kayseri’deki KOBİ’ler için de faydalı olacağı görüşünü aktardı.

Kayseri Ticaret Odas Yönetim Kurulu Ba kan Mahmut Hiçy lmaz ve beraberind­eki heyet, sanayi bölgesi konusundak­i tecrübe ve ba ar s n dinlemek ve yerinde incelemek üzere OST M’i ziyaret etti.

Yap lanma oran yüzde 85

OST M OSB Bölge Müdürü Adem Ar c , heyete OST M’in kurulu u, imar çal malar , sa lanan hizmetler ve sektörel kümelenmel­eri anlatt . Ar c , bölgenin merhum Cevat Dündar’ n giri imleriyle 1967 y l nda, Mahdut Mesuliyetl­i Ankara Küçük Sanayi Sitesi Yap Kooperati olarak ba lay p daha sonra Orta Do u Sanayi ve Ticaret Merkezi’nin k saltmas olan OST M ad yla markala t n vurgulad . Bölgenin temellerin­in kooperati e at ld n vurgulayan Ar c , “OST M Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucu kooperati OST M Kooperati . Burada organize sanayi bölgesi vizyonunu koyan, buran n sanayi bölgesi olmas gerekti ini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ’na anlatan, buradaki haz r de eri sanayi bölgesiyle taçland ran OST M Kooperati . Yap la mas n yüzde 85 oran nda tamamlam bir organize sanayi bölgesiyiz.” dedi.

mar teknikleri konusunda da tecrübeler­ini aktaran Adem Ar c , biti ik yap lan atölyelerd­e rmalar n bireysel hareket edemedi ini bu nedenle biti ik nizam yap tekni ini önermedikl­erini ifade etti. Ar c parselasyo­n yap ld ktan sonra in aatlar yapman n daha uygun olaca tavsiyesin­de bulundu.

“Kümelenme modeli ba ar l ”

Kayseri Ticaret Odas Yönetim Kurulu Ba kan Mahmut Hiçy lmaz, OST M’de sektörel kümelenmel­erin ba ar l bir ekilde yürütüldü ünü gördükleri­ni dile getirdi. Hiçy lmaz, Kayserili KOB ’ler içinde sektörel kümelenme modelinin faydal olaca n belirtti. Hiçy lmaz, “Bizim üst yöneticile­r olarak insanlar bir arada tutmam z ve koordine etmemiz gerekir.” dedi. OST M Yönetim Kurulu Ba kan Orhan Ayd n da OST M’in ba lang c nda halis niyetle yola ç k ld n ifade etti. Cevat Dündar ve Turan Çi dem’i de rahmet yad eden Ayd n, bölgenin tecrübeler­inin payla lmas konusundan kap lar n n her zaman aç k oldu unu ve imkanlar n severek payla maya haz r olduklar n vurgulad .

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye