NBE - Ozel Ek

M üyeleri birlikte daha güçlü

-

OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmes­i (İŞİM), iş birlikleri­ni artırmak ve geliştirme­k üzere üyelerini aynı masada buluşturdu.

M, üyeleri aras ndaki etkile imi art rmak ve i birlikleri­ni geli tirmek üzere ikili i görü meleri ve sat n alma etkinlikle­rini içeren Üye Birli i Program düzenledi.

Program n aç l nda konu an M Yönetim Kurulu Ba kan Halide Rasim, etkinli in tüm üyelere faydal olmas n diledi. Rasim, M’in slogan na uygun hareket ettiklerin­i ifade ederek unlar öyledi: “Amac m z, slogan m z, Birlikte Daha Güçlüyüz’e uygun üyelerimiz aras ndaki i birli ini art rmak üzere ba latt m z bu programda bize deste ini esirgemeye­n üyelerimiz, ve rma yetkililer­ine te ekkür ediyorum. Amac m z, uluslarara­s pazarda rekabeti art rabilmek. Uluslarara­s pazarda bizi temsil edecek gururumuz marklar m za destek olmak kendi içimizde üyelerimiz aras i birlikleri­ni art rmak.”

Program da M üyesi Hidromek, MST ve Tar m Makinalar , Pi Makine, Meka Beton Santraller­i ve Karba Otomotiv sat n alma yetkililer­i ve üretim mühendisle­ri rmalar n tan tarak tedarik süreçleri hakk nda bilgi verdi. M üyesi KOB ’lerde tedarikçi olabilecek­leri ürünler hakk nda nihai ürün üreten rma temsilcile­riyle ikili görü meler gerçekle tirdi. Etkinlikte 300’ün üzerinde i görü mesi gerçekle tirildi.

Nihai ürün üreticisi küme üyesi firma temsilcile­ri etkinlikte­n duyduklar memnuniyet­i u sözlerle ifade etti:

Sinan Kaybal – MEKA Firma Yöneticisi:

“ M Kümelenmes­i rmalar aras ndaki i birlikleri­nin daha da art r lmas yönünde verimli bir organizasy­ondu. Program süresince i birli i potansiyel­i do abilecek görü meler yapma f rsat m z oldu. Firmalar m z n kabiliyetl­eri ve ne tür çözümler üretebilec­ekleri hakk nda bilgiler edindik. Ayr ca, halihaz rda birlikte çal t m z rmalarla da tekrar kir al veri i yapma ans m z oldu. Kar l kl görü melerin rmam z ve bütün kat l mc lar için faydal geçti ini dü ünüyoruz. Ortaya ç kan enerji, M kümelenmes­inin Birlikte Daha Güçlüyüz slogan n destekliyo­rdu. Ba ar l geçen organizasy­ondan dolay M kümelenmes­ini tebrik ederiz.”

Serkan Akgüne – Karba Otomotiv Sat nalma Sorumlusu:

“Bu program bünyesinde; k sa bir zaman diliminde birçok rma ile görü ebilme imkan yakalam olmam z, yeni çözüm yollar üretebilme­k ad na sevindiric­i. Bu tarz programlar n daha s k gerçekle tirilmesi ve daha fazla kat l m n sa lanmas ; rmalar aras i birlikleri­ni artt rabilmek ve kümelenmen­in daha etkin çal abilmesi ad na fayda sa layacakt r.”

Necati Day – Pi Makina Kalite Kontrol Müdürü:

“ M Kümelenmes­i içerisinde olmak, Pi Makina gibi sektöre yönelik birçok makina ve tesisi yapan ve yapabilen bir rma aç s ndan oldukça önemli. malatlar m zdaki ana felsefe her zaman yüksek oranlarda yerli üretim olmu tur ve bu anlay la da devam edecektir. Bu çerçevede, Pi Makina olarak bu anlay ve felsefeyle üretti imiz tesis ve makinalard­a, bizlere üretim, hizmet ve haz r al m gibi alanlarda destek olacak rmalar ke fetmek ve tan mak oldukça önemli. Firmam z için verimli geçen bu organizasy­onun önemi çok fazla.”

Ra it Özgül – MST ve Tar m Makinalar Geli tirme Direktörü:

“ M taraf ndan düzenlenen program sayesinde Küme üyeleriyle yararl görü meler gerçekle tirildi. Tedariktek­i ana prensibimi­z varsa öncelikle Gaziantep’ten, yoksa en yak ndan ba layarak Türkiye’nin tümünden yerli ve milli olmak kayd ile tedarik yap lmaktad r. Bu kapsamda Ankara’dan çal t m z rmalara ilave yeni rmalar katma ans n yakalad k, bundan sonrada Ankara’dan ve M kümelenmes­i üyelerden tedarikler­imizin artaca n de erlendiriy­oruz.”

Dilek Tarhan – Hidromek Sat nalma Uzman :

“ M, rekabet gözetmeksi­zin tüm rmalar n dayan ma içinde bir araya gelmesini sa lamaktad r. Bu kapsamda, yerli imalatç lar ile tan arak yurt içi al mlar m z güçlendirm­emize ve d a ba ml olmadan ülkemizi kalk nd rmam za vesile olunmaktad r. Türk sanayisini­n önde gelen rmalar n n ayn atmosferde bir arada olmas güç birli i için de uygun bir ortam olu turmaktad r. Bizi güçlü yapan faktörleri­n içinde tedarikçil­erimiz de yer almaktad r. 470 tedarikçim­izin 335’ini yerli tedarikçil­erimiz olu turmaktad r. Programda 49 tedarikçi ile görü ülmü tür. Zaman kayb olmadan birçok tedarikçi ile görü me f rsat m z n oldu u, çözüm odakl bu tür etkinlikle­rin daha s k ve geni kapsamda yap lmas n n büyük faydas olaca na inan yoruz.”

 ??  ??    M'in üye i  birli i program nda, 300’ün üzerinde ikili i  görü mesi gerçekle tirildi.
M'in üye i birli i program nda, 300’ün üzerinde ikili i görü mesi gerçekle tirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye