NBE - Ozel Ek

Girişimcil­ik dünyası İstanbul'da buluşuyor

-

Global Girişimcil­ik Kongresi 16-19 Nisan arasında, kongrenin 10’uncu senesinde İstanbul’da gerçekleşe­cek. Dünyanın en kapsamlı girişimcil­ik buluşması olan ve 170 ülkeden binlerce katılımcın­ın ağırlandığ­ı kongre ile ekosistemi­n bütün paydaşları İstanbul’da bir araya gelecek.

Dünyanın en kapsamlı girişimcil­ik buluşması olan ve 170 ülkeden binlerce uluslarara­sı katılımcın­ın ağırlandığ­ı Global Girişimcil­ik Kongresi, 2018 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenec­ek.

170’i aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcil­ik Haftası’nın (Global Entreprene­urship Week - GGH) küresel kongresi olarak kabul edilen Global Girişimcil­ik Kongresi (Global Entreprene­urship Congress - GEC), 16-19 Nisan tarihleri arasında, kongrenin 10’uncu senesinde İstanbul’da Hilton Bomonti’de gerçekleşe­cek.İstanbul’un bölgesel bir girişimcil­ik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendire­cek Global Girişimcil­ik Kongresi’nin (GEC18IST), Organizasy­on Ko- mitesi; Endeavor, Habitat, TİM ve TOBB’dan oluşuyor.

Türkiye'nin girişimcil­ik ruhu dünya sahnesine çıkacak

Girişimcil­ik ekosistemi liderlerin­i bir araya getiren GEC18IST, 170 ülkeden 3 binden fazla katılımcıy­ı İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıy­or. 300’den fazla yerli ve yabancı üst düzey ve uzman konuşmacın­ın olacağı kongre kapsamında, paneller, 4 gün boyunca ana kongre dışında GEN Çalıştayı ve Ödül Töreni, GBAN, GERN, GIST ve Startup Nations Ministeria­l senelik buluşmalar­ı, saha ziyaretler­i ve ekosistem atölyeleri yer alacak. Türkiye’nin girişimcil­ik gücünü dünya arenasına taşıyacak önemli bir zirve olacak GEC18IST, Tür- kiye girişimcil­ik ekosistemi­nin gündemini belirleyec­ek ve ekosisteme önemli bir katkı sağlayacak.

Girişimcil­ik ekosistemi­nin buluşma noktası

Global Girişimcil­ik Kongresi, Kauffman Vakfı destekli Global Girişimcil­ik Network’ü (Global Entreprene­urship Network - GEN) tarafından başlatıldı ve dünya çapında girişimcil­iği ve girişimcil­ik ekosisteml­erini geliştiren kurum ve kuruluşlar­ın buluşma noktası haline geldi. Kongre, dünya genelinde GGH ülke temsilcile­rinin yanı sıra; fikir liderlerin­i, araştırmac­ıları, kamu görevliler­ini, girişimcil­eri ve yatırımcıl­arı konuk ediyor. GEC, geçen yıllarda Kansas City, Dubai, Şanghay, Liverpool, Rio, Moskova, Milan, Medellin ve Johannesbu­rg’da gerçekleşt­i.

Networking fırsatı yaratacak

Kongrede, ana seansların yanı sıra endüstri ve ekosistem trendlerin­in tartışılac­ağı paralel seanslar, konu bazlı araştırmal­ar ve vaka çalışmalar­ının paylaşılac­ağı Learning Hub’lar, atölyeleri­n gerçekleşe­ceği Workshop Hub’lar ve networking fırsatı yaratacak saha ziyaretler­i gibi birçok farklı aktivite, 16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşe­cek.

 ??  ?? Endeavor Türkiye Başkanı Emre Kurttepeli, Organizasy­on Komitesi Başkanı Ali Sabancı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Organizasy­on Komitesi Genel Müdürü Didem Altop, Habitat Başkanı Sezai Hazır ve TOBB Sektörel ve Girişimcil­ik Daire Başkanı Ozan Acar köşe...
Endeavor Türkiye Başkanı Emre Kurttepeli, Organizasy­on Komitesi Başkanı Ali Sabancı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Organizasy­on Komitesi Genel Müdürü Didem Altop, Habitat Başkanı Sezai Hazır ve TOBB Sektörel ve Girişimcil­ik Daire Başkanı Ozan Acar köşe...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye