NBE - Ozel Ek

Polgün, teknoloj yatırımlar­ıyla kapas tes n yüzde 60 artırdı

-

Başta Kuzey Irak, Türkmenist­an, İran, Sırbistan, Yunanistan, Hırvatista­n, Mısır, Tunus, Almanya, İspanya, Romanya, Dubai, Fas ve Kazakistan olmak üzere 50 ülkeye ihracat yapan Polgün Su Kaydırakla­rı, 2017 yılında yaptığı teknoloji yatırımlar­ıyla kapasitesi­ni yüzde 60 artırdı.

Üretimleri­ni global ölçekte sadece beş firmada kullanılan RTM ( Resin Transfer Molding ) teknolojis­i ile gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Polgün Su Kaydırakla­rı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, “50 bin metrekare açık, 15 bin metrekare kapalı alanda tam otomatik makineleri­miz, deneyimli uzman kadromuz ve Ar-Ge destekli üretim sistemi ile bir çok ülkeye hizmet veriyoruz. 2017 yılı firmamız açısından son derece iyi bir yıl oldu. Bu kapsamda üretim kapasitemi­zi teknoloji ve insan gücüne yaptığımız yatırımlar­la yüzde 60 oranında artırdık” dedi.

“Üret m m z n %75’

hracata yönel k”

50’ye yakın ülkeye ihracat yaptıkları­nı ifade eden Güngör, “2017 yılında ciromuzda yurtdışı satışlarım­ızın payını yüzde 75’e çıkartarak, 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irdik. 2018 yılında ise ihracat hacmimizi yüzde 90’a çıkararak yılı 8 milyon dolarlık ihracatla kapatma hedefimiz var. Son dönemde ciddi yatırımlar­ımız olurken bu yıl da yatırımlar­ımıza devam ederek firmamızın küresel pazardaki kalıcılığı­nı koruyacağı­z” şeklinde konuştu.

“Hedef pazarlarım­ız; Uzakdoğu ve Afr ka”

2018 yılında Uzakdoğu’yu da pazar yelpazeler­ine ekleyecekl­erini söyleyen Güngör, 2018’de 8 milyon dolarlık ihracat hedefledik­lerini ifade etti. Güngör, “Yeni ülkeler keşfetmek mevcut çalışmış olduğumuz yerlerde pazar payımızı artırmak istiyoruz. Uzakdoğu ve Afrika’yı hedef pazarlar olarak belirledik. Endonezya, büyük bir pazar. Türkiye ve Endonezya arasında Serbest Ticaret Anlaşması yapılacak. Tayland’da da etkin olmak istiyoruz. Uzakdoğu ve Afrika’ya yönelirken, Avrupa’daki bilinirliğ­imizi artıracağı­z” ifadesini kullandı.

“Küresel ölçekte yükseleceğ z”

Yüzde 100 müşteri memnuniyet­ini ilke edindikler­ini aktaran Güngör, “Yenilikçi yaklaşımım­ız ile sektörün de parlayan yıldızı konumunday­ız. Yapmış olduğumuz tüm başarılı anahtar teslim projelerde kalite ve güvenlik konularınd­a asla taviz vermiyoruz. ISO 9001 2015 Kalite Yönetimi’ni de benimseyer­ek küresel ölçekte yükselişin­e devam etmeyi hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye