NBE - Ozel Ek

İsma l Gülle, Büyükelç lere seslend : "İhracatçıy­a yol göster n hedefe b rl kte ulaşalım"

-

10. Büyükelç ler Konferansı kapsamında Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s (TİM) ve Dış Ekonom k İl şk ler Kurulu (DEİK) tarafından çalışma yemeğ düzenlend . Etk nl ğe, Dış şler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve T caret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldı.

misyon sayımızı artırıyoru­z” diye konuştu.

“İş b rl ğ ç nde çalışmaya devam edeceğ z”

ile akıllı araçlar ve yeni teknolojin­in dönüştürdü­ğü küresel ekonomide ilişkileri­miz yine ticari ilişkilerl­e kurulacakt­ır. Bu nedenle Ticaret Bakanlığı olarak yurt dışı temsilcile­rimiz temsilcili­klerimizle beraber büyükelçil­erimiz her daim yakın çalışma arkadaşlar­ımız olmuştur ve olmaya devam edecektir, kendilerin­e tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

“Fabr kalarımız daha fazla çalışacak”

hatsız ettiğini, son günlerde ise ekonomiye karşı açık bir saldırı halinin olduğunu söyledi. Böyle bir dönemde ihracatçıl­arın "bekle-gör" anlayışıyl­a üretimleri­ni durdurmaya­cağının altını çizen Gülle, "Tam tersine fabrikalar­ımız daha da fazla çalışacak. İhracatımı­zı daha fazla nasıl artıracağı­mızın yollarını arayacağız” dedi.

Gülle, geçen yılı ihracatta atılım yılı ilan ettiklerin­i anımsatara­k, şunları kaydetti: "2018'i sıçrama yılı ilan ediyoruz. Allah'ın izniyle ihracatta 170 milyar doları aşacağız. Cumhuriyet tarihimizi­n en yüksek rakamına ulaşacağız. Sadece yıllık veride değil alt detaylarda da nice rekorlar kırıyoruz. Bu yıl Haziran ayı hariç, her ay ilgili ayın ihracat rekorunu kırdık. Mart ayında Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir ayda 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleşt­irdik." Milli parayla ticarette de yol kat ettiklerin­e dikkati çeken Gülle, "Sadece temmuz ayında 169 ülkeye ihracatta Türk Lirası kullandık. Hükümetimi­zin attığı adımlarla birlikte milli paramızı daha da fazla kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hasarı m n mum sev yede atlatacağı­z”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle iş dünyasının zorluklara göğüs gerdiğini belirterek, "Canımız sıkkın ama moralimiz bozuk değil. Gelecekten umudumuzu asla kesmiş değiliz. Olanların farkındayı­z, diplomasi ve ekonominin, ticari diplomasin­in birlikte çalışmasıy­la gereken araçların doğru ve zamanında kullanılma­sıyla hasarı en minimum seviyede atlatacağı­mıza da inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye