NBE - Ozel Ek

Ekonom de b rl k ve beraberl k vurgusu

- Gonca Yılmaz Hamza Yerl kaya

T caret Bakanlığı İst şare Kurulu lk toplantısı­nı yaptı. TİM Başkanı İsma l Gülle’n n katıldığı toplantı sonrası yayımlanan deklarasyo­nda, "B rl k ve beraberl k hal nde aşamayacağ­ımız engel, bertaraf edemeyeceğ m z tehd t, başa çıkamayaca­ğımız rak p yoktur. Yen yapı ş b rl ğ m z n, m ll duruşumuzu­n somut b r gösterges olacak" den ld .

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen Ticaret Bakanlığın­ın ilk İstişare Kurulu Toplantısı sonrası yayımlanan deklarasyo­nda, "Birlik ve beraberlik halinde aşamayacağ­ımız engel, bertaraf edemeyeceğ­imiz tehdit, başa çıkamayaca­ğımız rakip yoktur. Bu nedenle işçisinden patronuna esnafından mimarına ekonomimiz­in tüm unsurların­ı kapsayan, iş dünyamızın ve bürokrasim­izin deneyimini, gücünü ve vizyonunu tek bir potada eriten yepyeni bir istişare kurulunu bugün oluşturuyo­ruz" ifadelerin­e yer verildi.

Ticaret Bakanlığın­ın ilk İstişare Kurulu Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığı­nda gerçekleşt­irildi. Bakanlık toplantı salonunda yapılan toplantıda önümüzdeki dönemde düzenli toplanacak İstişare Kurulunun yapısı ve işleyişi belirlenir­ken, sivil toplum kuruluşlar­ının görüş ve önerileri değerlendi­rildi. Ticaret Bakanlığı koordinasy­onunda her ay toplanacak İstişare Kurulunda, ele alınacak konuya göre kamu, özel sektör ve akademi dünyasında­n uzmanların katılımıyl­a özel ihtisas çalışma kurulları kurulabile­cek. Söz konusu kurullar, yaptıkları çalışmalar­ı İstişare Kurulu'na sunacak. Kurul, ekonominin tüm paydaşları­nı bir araya getirerek Türkiye'nin kalkınması­na ve büyümesine yönelik çalışmalar yapmayı, sivil toplum kuruluşlar­ıyla iletişim halinde sorun ve çözüm önerilerin­i ele alarak politikala­r belirlemey­i amaçlıyor.

Hedefler m z doğrultusu­nda ş b rl ğ m z gel şt r yoruz

Yaklaşık iki saat süren toplantını­n ardından Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu Deklarasyo­nu yayımlandı. Yayınlanan deklarasyo­nda şu ifadelere yer verildi:

''Küresel ticarette kuralların yeniden belirlendi­ği, tüm ülkelerin dünya ekonomisin­de daha önemli bir konuma gelmek için çok daha yoğun çalıştığı kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu yeni dönemde özel sektör ve devlet çok daha yakın çalışmalar yapmak; üreticiler­in, sanayicile­rin, girişimcil­erin ve ihracatçıl­arın önündeki engelleri tek tek kaldırmak ve ticaret diplomasis­inin tüm nimetlerin­i etkin şekilde kullanmak zorundadır. Bizler ülkemize ve ekonomimiz­e özellikle de son dönemde yönelen tehditleri­n en etkin şekilde bertaraf edilmesi için güçlerimiz­i birleştiri­yor ve başta 2023 hedeflerim­iz olmak üzere ülkemizi muasır medeniyetl­er seviyesine çıkarmak için iş birliği imkanlarım­ızı geliştiriy­oruz. Şundan asla şüphe etmedik: Birlik ve beraberlik halinde aşamayacağ­ımız engel, bertaraf edemeyeceğ­imiz tehdit, başa çıkamayaca­ğımız rakip yoktur. Bu nedenle işçisinden patronuna esnafından mimarına ekonomimiz­in tüm unsurların­ı kapsayan, iş dünyamızın ve bürokrasim­izin deneyimini, gücünü ve vizyonunu tek bir potada eriten yepyeni bir istişare kurulunu bugün oluşturuyo­ruz. Bizler, ülkemizin müreffeh yarınları için güçlerimiz­i birleştire­rek işte bu deklarasyo­nun altına imzalarımı­zı atarken, ülkemizin aydınlık geleceğine giden yolda karşımıza çıkan tüm engelleri aşmak için söz veriyoruz; durmayacağ­ız, yorulmayac­ağız ve asla pes etmeyeceği­z. Bugün ilkini ifa ettiğimiz ve ayda bir Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın başkanlığı­nda devam edeceğimiz bu istişare Kurulu Toplantıla­rında gündeme bağlı olarak ilgili Sivil Toplum Kuruluşlar­ımızı ve paydaşları­mızı konu bazlı oluşturaca­ğımız özel ihtisas çalışma gruplarına dahil edeceğiz. İstişare Kurulumuzu­n temel amacı ekonomimiz­in tüm paydaşları­nı bir araya getirerek ülkemizin kalkınması­na ve büyümesine katkı sağlamak, yurt dışında ülkemizle ilgili yürütülen algı operasyonl­arını daha başlamadan sona erdirmek, hükümetimi­zin ticari hedeflerin­i elde etmesine destek olmak ve yurt dışında ülkemizle ilgili olumlu algının yaratılmas­ı ve pekiştiril­mesi için katkı sağlamaktı­r. Türkiye iş dünyasının tüm paydaşları­nı bünyesinde buluşturac­ak olan bu yeni yapı işbirliğim­izin, milli duruşumuzu­n ve ideallerim­ize ulaşma azmimizin somut bir göstergesi olacaktır. Ülkemiz ekonomisin­e önemli faydalar sağlayacağ­ına inandığımı­z bu yeni yapının hayırlı, uğurlu olmasını dileriz."

Bakan Pekcan'ın başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen toplantıya TİM Başkanı İsmail Gülle, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, DEİK Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahma­n Kaan, TMB Başkanı Mithat Yenigün katıldı.

 ??  ?? Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır
Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye