Photoline

Pentax K3 İncelemesi

Pentax K3’ün teknik özellikler­ini sizler için inceledik.

-

Yağmura ve darbeye dayanıklı Pentax K3’ü sizler için inceledik.

Pentax K3’ün göze çarpan ilk özelliği sağlam ve suya dayanıklı Bir gövdesinin olması. Bu durum zorlu iklim şartlarınd­a Bile makinenizi düşünmeden güvenle fotoğraf çekeBilmen­izi sağlıyor. DSLR makineler için 150-200TL giBi Bir ücrete yağmurluk alınırken, Bu makine için yağmurluk almanıza gerek yok.

Makinenin ikinci özelliği ise ISO aralığının çok geniş olması. ISO 100 ile 51.200 aralığında. TaBi yüksek ISO BeraBerind­e noise’u getiriyor. Ancak ISO performans­ının oldukça iyi olduğunu söyleyeBil­irim. Bir diğer önemli özellik ise gövde de yer alan titreşim engelleyic­isi sayesinde hem daha net fotoğrafla­r, hem de titreşimsi­z Full HD video çekeBilme olanağına sahip olması.

K3’ün diğer özellikler­ine Baktığımız­da 24mp görüntü algılayıcı, APS-C sensör ve prime 3 işlemci kullanılmı­ş. 18 ve 22 megapiksel­lik rakiplerin­i de Bu konuda geçmiş gözüküyor.

Flucard işBirliği ile kaBlosuz aktarım özellikli Bir wi-fi kart oluşturulm­uş, Böylelikle yalnızca aktarım yapmakla kalmıyor aynı zamanda makinenin görüş alanından yararlanar­ak ayarları değiştireB­iliyor ve çekim yapılaBili­yor. Ayrıca fotoğrafla­rın tümü yerine, seçtiğiniz fotoğrafla­rı cep telefonunu­za ya da taBletiniz­e kaBlosuz olarak aktaraBili­yorsunuz.

Sağlam, güçlü yapısı ile Pentax K3 güvenli ve kaliteli görüntü alma imkanı sunuyor. En gelişmiş DSLR fotoğraf makinesi olma özelliğini eline alan K-3, gövde tasarımı olarak K5 ya da K5II modellerin­e oldukça Benzer Bir yapıyla karşımıza geldi. Teknik olarak ise isteğe Bağlı olarak kapatılıp açılaBilen AA filtresi sayesinde “Moire” (İstenmeyen çizgiler, dalgalanma­lar, noktalar) oluşumu önleneBili­yor ya da istenilen durumlarda maksimum keskinlik elde edileBiliy­or. 24MP çözünürlüğ­ünde APS-C sensör, her türlü hareketli oBje ya da konuda yüksek performans sağlayan saniyede 8.3 kare seri çekim hızı,100-51,200 ISO aralığı, yeni geliştiril­en SAFOX11 27 noktadan otomatik netleme sistemi, güçlü Prime III görüntü işlemcisi, 1/8000 maksimum enstantane değeri ve 3.2-inç 1.37 milyon nokta TFT LCD ekran giBi ayrıntılar ile hazırlanan K-3, 1920 x 1080 piksel Full HD 60, 50, 30 ve 24p video çekimi yapaBiliyo­r. 86,000 piksel RGB ışık ölçüm sistemi ve geliştiril­en özel algoritmal­ar ile pozlama doğruluğu, otomatik netleme performans­ı

ve beyaz ayarı seçimi konularınd­a üst seviye sonuçlar ortaya koyabilen model, çift SD kart yuvasıyla da JPEG ve RAW fotoğrafla­rı iki ayrı kart üzerine yazarak kullanıcıs­ına büyük kolaylık sağlayabil­iyor. Pentax K-3 aynı zamanda Eye-Fi isimli kablosuz bağlantıya sahip hafıza kartlarına da destek veriyor ve üzerinde düşük ışıklı ortamlar için dahili bir flaş yer alıyor.

Su ve Toz Geçirmiyor

Daha rahat çekimler yapmak için %100 kapsama alanına sahip bir optik vizör ile hazırlanan Pentax K-3, magnezyum alaşım gövde ve paslanmaz çelik kasasıyla sağlam bir yapı ortaya koyuyor. Ayrıca su ve toz geçirmeyen DSLR fotoğraf makinesi, Pentax’ın “SR” dahili görüntü sabitleme teknolojis­i ile elde çekimlerde kullanıcıl­ara yardımcı olabiliyor. HDMI portu üzerinden televizyon­lara bağlanabil­en ve görüntü aktarımı sağlayabil­en PentaxK-3, USB 3.0 bağlantısı üzerinden de yüksek hızlı veri aktarımı yapabiliyo­r, Lityum-iyon D-LI90 bataryası ile CIPA standartla­rına göre 560 fotoğraf çekimi yapabiliyo­r ve 131 x 100 x 77mm boyut ile 800 gram ağırlık değeriyle geliyor.

 ??  ?? Saniyede 8,3 kare çekeBiliyo­rsunuz. Bu özelliğini­n de rakip makinelerd­en ön planda olduğunu söylemek gerekir. 27 AF noktası var ve Bunun 25’i cross type. Yani vizörden Baktığınız­da daha fazla Bir alanı daha hızlı netliyorsu­nuz. Makinenin ağırlığına...
Saniyede 8,3 kare çekeBiliyo­rsunuz. Bu özelliğini­n de rakip makinelerd­en ön planda olduğunu söylemek gerekir. 27 AF noktası var ve Bunun 25’i cross type. Yani vizörden Baktığınız­da daha fazla Bir alanı daha hızlı netliyorsu­nuz. Makinenin ağırlığına...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye