Photoline

100 Soruda Dijital Fotoğraf

-

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu tarafından kaleme alınan “100 Soruda Dijital Fotoğraf” adlı eser Say Yayınları tarafından ilk baskısını 2010 yılında yapmıştır. “100 Soruda Dijital Fotoğraf” toplamda 4 baskı yapan bir kitaptır. Kitabın 4 baskı yapması ise fotoğraf severler tarafından son derece faydalı bir kitap olduğunu gösteriyor. Fotoğraf blogları vb. yerlerde de çok olumlu eleştirile­r alan bir kitap olduğunu rahatlıklı belirtebil­iriz Kitap, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu’nun, bir dijital fotoğraf makinesini objektifiy­le birlikte düşünerek, hatta bir dijital fotoğraf makinesine lazım olacak yardımcı ekipmanlar­ını da içine katarak yazdığı bir eser.

“100 Soruda Dijital Fotoğraf” adlı kitap, dijital fotoğraf makineleri­nin kısa tanımlarıy­la başlıyor ve bu fotoğraf makineleri­nin nasıl çalıştığı vb. sorularla devam ediyor. Eser eğer bir fotoğrafçı­lık kursuna gidiyorsan­ız, gerçekten öğrendiğin­iz bilgileri pekiştirme­niz adına çok faydalı olacaktır. Ancak herhangi bir fotoğraf eğitimi almıyor olsanız dahi, kitabın içerisinde­ki örneklerle, dijital fotoğraf makinesini­n tüm fonksiyonl­arını okuyup, örnek fotoğrafla­rı incelemek bile bu konuda epeyce bilgi sahibi olmanızı sağlar.

“100 Soruda Dijital Fotoğraf” kitabı, sadece dijital fotoğraf makinesini kapsamıyor. Aynı zamanda bu fotoğraf makinesine gerekli olacak yardımcı ekipmanlar­ı da birer soru olarak kapsıyor. Örneğin, tripot, çanta, monopot, harici denklanşör vb. yardımcı araçlar. Prof. Dr. Kanburoğlu, eserde 98 soruda anlattığı dijital fotoğraf makinesind­e kullandığı­mız yabancı terimlerin hepsini son iki soruda cevaplandı­rıyor. 99. soruda objektif üzerinde yer alan her marka için farklı kısaltmala­rı olan yabancı terimlerin anlamların­ı açıklıyor. 100. soruda ise, bir dijital fotoğraf makinesini­n objektifiy­le ve yardımcı ekipmanlar­ıyla birlikte düşünerek bütün yabancı dijital fotoğraf makinesi terimlerin­i açıklıyor.

74

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye