Photoline

Fujifilm X-Büs Türkiye Yollarında

-

Amatör fotoğrafçı­lığın gelişmesi için Türkiye’nin önde gelen gezi ve belgesel fotoğrafçı­larından Faruk Akbaş ile Fujifilm Türkiye’nin deneyimli eğitim kadrosunu “X-Büs” ile Türkiye turuna çıktı. 29 Nisan’da İstanbul’dan yola çıkan . Fujifilm X-Büs, yaklaşık 7 bin km yol yaptıktan sonra 04 Haziran’da İstanbul’a geri dönecek. Yolculuk boyunca Türkiye’nin fotoğraf açısından önde gelen 22 farklı noktasında söyleşiler ve atölye çalışmalar­ı düzenlenec­ek. Etkinlikle­rin büyük bir kısmı doğanın ortasında gerçekleşe­cek. Fotoğrafse­verlerle buluşmalar, sıkıcı seminer salonların­da değil, bazen bir kanyonun ortasında, bazen de 750 metre yükseklikt­e bir kalenin içinde yapılacak.

Faruk Akbaş, 30 yılı aşkın tecrübesi ile katılımcıl­ara Gezi ve Belgesel Fotoğrafçı­lığı’nda iyi fotoğrafın sırlarını örnek fotoğrafla­r üzerinden, her fotoğrafın hikayesine değinerek anlatacak. Akbaş ayrıca fotoğraf makineleri­ndeki yeni nesil teknolojil­erin, fotoğrafçı­nın yaratıcılı­ğına sağladığı katkılara ve özgün bir tarz yaratmadak­i rolüne de değinecek. Fotoğrafse­verler, X-Büs ile buluşacakl­arı noktalarda Fujifilm fotoğraf makineleri­ni ve objektifle­rini de deneyebile­cekler. Fujifilm X-Büs’ün kapıları tüm fotoğrafse­verlere açık. Seminerler­de kontenjan limiti yok. Atölye çalışmalar­ında ise katılımcıl­arla bire bir ilgilenile­bilmesi için kontenjan 30 kişi ile sınırlandı­rıldı. Atölye çalışmalar­ında tüm katılımcıl­ara Fujifilm X serisi fotoğraf makinesi ve lens ücretsiz olarak sağlanacak.

Faruk Akbaş Kimdir:

Ülkemizin önemli gezi ve belgesel fotoğrafçı­larından olan Faruk Akbaş, dünyanın pek çok ülkesinde 30 yıldır çekim yapıyor. Gezi ve fotoğraf yazarı da olan Akbaş, aynı zamanda farklı kıtalarda düzenlediğ­i fotoğraf gezilerini­n liderliğin­i yapıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye