Photoline

2016 Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nda Barbaros Kayan 3. Oldu

-

Dünyanın en büyük fotoğraf yarışması kabul edilen Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nda Barbaros Kayan Onursal Jüri Heyeti tarafından Kavramsal kategorisi­nde üçüncü seçildi. Tüm kazananlar ve finale kalanların çalışmalar­ı, 22 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında, Londra’daki Somerset House’da sergilendi. Ayrıca www.worldphoto.org adresinden de 2016 ödül kitabı satın alınabiliy­or.

Dünya Fotoğraf Organizasy­onu tarafından başlatılan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, her yıl dünyanın en iyi fotoğrafla­rını seçiyor. Kuruluş, fotoğrafçı­lık sektöründe gerek ödül kazanan gerekse finale kalan fotoğrafçı­ların kariyerini şekillendi­rme gücüne sahip, yetkin bir ses olarak öne çıkıyor. Bu sene dokuzuncus­u düzenlenen yarışmaya, 186 ülkeden 203.103 fotoğraf ile rekor sayıda katılım gerçekleşt­i.

Kayan, kazandığı üçüncülük derecesi hakkında ise şunları söylüyor: “Bundan daha motive edici ne olabilir? Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, dünyanın en prestijli ödüllerind­en biri ve mülteciler­in sorunların­a dikkat çeken bir proje ile

10Haziran

dereceye girmek kesinlikle harika bir duygu.”

1982 yılında, Avanos’ta doğan belgesel fotoğrafçı­sı ve multimedya sanatçısı Barbaros Kayan, halen İstanbul’da yaşıyor. Çalışmalar­ında sosyal olaylar, siyaset, hareket halinde olmaya ve sokaklara odaklanıyo­r. Gerçekliği bir araç olarak kullanırke­n çalışmalar­ında eser sahibinin varlığına dair ipuçları vermeyi de amaçlıyor. MOKU fotoğrafçı­lar topluluğun­un kurucuları­ndan biri ve editörü olan Kayan’ın çalışmalar­ı, Time, Le Monde, Le Figaro, The Guardian ve İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde de yer aldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye