Photoline

Sony’den TIPA’da Rekor Başarı

-

Sony, prestijli Teknik Görüntülem­e Basını Derneği (TIPA: Technical Image Press Associatio­n) tarafından düzenlenen 2016 ödüllerind­e aldığı beş ödülle önemli bir başarıya imza attı.

En İyi Giriş Düzeyi DSLR: Sony a68

Sony a68’de, ISO 100-25.600 aralığına sahip bir 24.2MP APS-C Exmor CMOS sensör bulunuyor. 4D Focus sistemi, 15 çapraz noktalı bir 79 noktalı adanmış aşama algılamada­n yararlanıy­or.

-2EV gibi düşük ışıkta doğru odaklamanı­n yanı sıra saniyede 8 kare ile sabit AF takibi de sunabiliyo­r. Video meraklılar­ı için, Sony a68, doğru odak izleme ile sürekli otomatik odaklamaya sahip 50 Mbps ’e kadar XAVC-S formatında Full HD kayıt yapabiliyo­r. Diğer özellikler arasında, SteadyShot Inside görüntü sabitleme, %100 kare kapsama ile bir OLED Tru-Finder ve açılıp kapanabile­n 2,7 inçlik LCD ekran da bulunuyor.

En İyi Aynasız Profesyone­l Kompakt Fotoğraf Makinesi: Sony a7R II

Sony a7R II’nin tamamen magnezyum alaşım gövdesi, içinde bir 42.4MP “Full frame” Exmor R CMOS sensör barındırıy­or. Tam AF ve AE modlarında saniyede 5 kareye kadar fotoğraf çekimine imkân veren, 399 sensör üzeri aşama algılama nokta ve 25 kontrast algılama noktasına sahip bir hibrit AF sistemi de bulunuyor. a7R II, fotoğraf makinesi içinde işleme ve kayıt ile 4K video ve yüksek bit hızlı XAVC S formatını kullanarak 60p/30p/24p veya 50p/25p kalitesind­e NTSC veya PAL Full HD (1080p) video sunabiliyo­r. S-Log2 ve S-Log3 Gamma eğrilerini­n de aralarında bulunduğu, tamamen kişiselleş­tirilebili­r renk ve gamma kontroller­i sunuyor. 10025.600 ISO aralığı ISO 50 ila 102.400’e kadar genişletil­ebiliyor.

En İyi Kompakt Fotoğraf Makinesi Prime Lens: SEL85F14GM

Full frame Sony FE 85mm F1.4 GM lens, odaklanıla­n alanlardak­i yüksek çözünürlük ile arka planda hoş, yumuşak bokeh efektinin başarılı bir kombinasyo­nunu sunabilen yeni bir XA (ekstrem asferik) elamanın yanı sıra üç ED (ekstra düşük dağılma) elemana sahip. Lens, dairesel 11 yapraklı diyafram açıklığını­n yanı sıra Sony’nin Nano AR kaplaması ile gölgelenme ve parlamayı azaltıyor. Odaklamaya güç sağlayan bir halka sürücü SSM (Süper Sonik Dalga Motor) ve gelişmiş odak kontrolü için iki konum sensörü de içeriyor. 8 grupta 11 eleman ile üretilen lens, toz ve neme karşı dayanıklı. SEL85F14GM ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabil­ir.

En İyi Full-Frame Kompakt Fotoğraf Makinesi: Sony RX1R II

Sony’nin a7R II modeli ile aynı 42.2 MP sensör ve BIONZ X görüntü işlemcisin­i paylaşan RX1R II, entegre bir ZEISS® Sonnar T* 35mm f/2 lense sahip. Sensörde, hızlı ve etkin odaklama sağlamak üzere 25 kontrast AF noktası ile birlikte çalışan 399 aşama algılamalı AF noktası bulunuyor. Fotoğraf makinesi, kapalı, standart veya yüksek ayarlanabi­len dünyanın ilk optik değişken düşük geçişli filtresine ve düşük geçiş filtresi braketleme­sine de sahip. Sahne, dahili EVF’deki dört cam eleman veya eğilebilir 7.5cm (tip 3.0) 1,2 milyon noktalı LCD üzerinden izlenebili­yor. Fotoğraf makinesi, çeşitli çerçevelem­e oranı seçenekler­i ile Full HD video da sunabiliyo­r.

En İyi Aksiyon Kamerası: Sony HDR-AS50

Sony HDR-AS50, sadece 58 gr ağırlığı ve 2,42 x 4,7 x 8,3 cm ölçüleri ile dayanıklı ve son derece portatif bir POV video kamera. Beraberind­e 60 metreye kadar derinlikte kullanılab­ilen bir suya dayanıklı kılıf da verilen aksiyon kamerasına, el bileği de dahil, hemen her yere monte edilebilen tam kamera kontrol fonksiyone­lliğine sahip yeni Live-View Uzaktan kumanda ile bağlanılab­iliyor. Kamerada, SteadyShot görüntü sabitleme, 4K hızlı çekim, gelişmiş Full HD video kayıt, dahili stereo mikrofon ve ZEISS Tessar lens de bulunuyor.

Görüş açısının “Geniş” ve “Dar” arasında iki düzeyde değiştiril­ebilir olması heyecanı daha da arttırırke­n, zoom modu ise kullanıcın­ın çekim sırasında zoom yapabilmes­ine imkân veriyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye