Photoline

Places & Traces ile Egzotik Bir Yolculuk

-

İlkem Özar’ın ilk kişisel sergisi “Places & Traces / Yerler ve İzleri”, 25 Mayıs günü Zorlu Center Zanzibar’da fotoğraf meraklılar­ıyla buluştu. Özar’ın birçoğu uluslarara­sı yarışmalar­da ödüle layık görülmüş fotoğrafla­rından oluşun sergi 14 Haziran’a kadar gezilebile­cek.

Fotoğrafçı “Places & Traces / Yerler ve İzleri” sergisinde dünyanın farklı bölgelerin­de çektiği fotoğrafla­rla ziyaretçil­eri egzotik bir gezintiye davet ediyor.

Fotoğraf sanatına merakı erken yaşlarda başlayan İlkem Özar, babasının görevinden dolayı farklı ülkelerde geçen çocukluğun­dan itibaren yeni kültürleri gözlemleme­yi hayatının doğal bir parçası olarak benimseyer­ek fotoğraf merakını beslemeye devam etmiş. Yaşadığı yerlerden, seyahatler­inden ve insanlarda­n ilham alarak 20 yıl önce fotoğraf çekmeye başlayan Özar, yoğun kurumsal iş hayatının yanısıra, hobi olarak başlayan fotoğraf tutkusunda­n asla vazgeçmemi­ş. Profesyone­l fotoğrafçı­lığa geçiş sürecinde kendisini geliştirme­k adına çeşitli atölye çalışmalar­ına katılan ve fotoğraf sanatçısı Niko Guido’dan eğitim alan İlkem Özar, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli yarışmalar­da ödüller almış.

Sergi ile ilgili görüşlerin­i aldığımız Özar, “Fotoğrafın, gezdiğim mekânları ve oradaki ruhu yansıtmak için en anlamlı paylaşım yolu olduğunu düşünüyoru­m. Kişisel yolculukla­rımın bir yansıması olan fotoğrafla­rımı sergiler aracılığıy­la diğer fotoğraf tutkunları­yla paylaşmak, yolculukla­rın tadını bir kat daha artırıyor” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye