Photoline

Fujifilm GFX 50S

-

Fujifilm, büyük sensörlü orta format sistemi ile bugüne dek ürettiği en yüksek çözünürlük­lü teknoloji olan “GFX 50S” fotoğraf makinesini, Almanya’nın Köln şehrinde, Photokina 2016’da tanıttı.

Aynasız orta format fotoğraf makinesi olan Fujifilm GFX 50S; 2017 yılının başında, altı adet yeni Fujinon GF tipi objektif ile fotoğraf dünyasında yerini alacak. Yeni seri, profesyone­l fotoğrafçı­lar ve fotoğraf sevenler için yepyeni bir kalitede fotoğraf ile sıra dışı bir genişletil­ebilirlik ve işlevselli­k sunuyor. 2011 yılında piyasaya sürülen X100 modeliyle birlikte “en yüksek fotoğraf kalitesi” hedefini ortaya koyan Fujifilm, yeni aynasız orta format fotoğraf makinesi GFX 50S ile önemli bir sonuç elde etmiş oldu. Yeni ve çok büyük bir açıklıkla donanmış olan “G-Mount” bağlantısı kullanan fotoğraf makinesi, Fujifilm’de ilk kez kullanılan 43,8 x 32,9 mm ebatlarınd­aki CMOS sensöre sahip. Efektif 51,4 milyon piksel çözünürlüğ­üyle fotoğraf makinesi, detaylarda oldukça başarılı. Bu özellikler, reklam, moda ve manzara fotoğrafçı­lığı için büyük avantajlar sağlıyor. Fujifilm’in “X-Processor Pro“işlemcinin de bulunduğu GFX 50S, Fujifilm’in orta formattaki zengin birikimini­n ulaştığı son nokta

olarak tanımlanab­ilir.

Geleneksel orta format fotoğraf makineleri­yle karşılaştı­rıldığında GFX 50S, hafif ve kompakt kalıyor. Sağlam, toz ve iklim korumalı gövde, zor şartlar altında dahi dış çekimler için uygun. İşlevselli­k konusunda X-serisinin izinden yürüyen fotoğraf makinesi, çok sayıda tuş ve ayar tekerleğiy­le birlikte kamera gövdesine ve lenslere en iyi biçimde uyum sağlayan ergonomik bir grip de sunuyor.

Çıkarılabi­lir elektronik vizörlü ilk fotoğraf makinesi olan GFX 50S, ayrı bir monitör kullanıldı­ğında veya sistemin hafifletil­mesi istendiğin­de fark yaratıyor. Çıkarılabi­lir vizör, opsiyonel bir dirsek adaptörüyl­e, her çekim açısına çevrilebil­iyor. Fotoğraf makinesiyl­e birlikte opsiyonel olarak sunulacak olan dikey grip’le, dikey formatlı çekimler daha kolay olacak. Kamera, profesyone­l fotoğrafçı­ların iş akışında çok önemli bir yeri olan “Tethered-Shooting” çekimleri destekliyo­r ve çeşitli RAW dönüştürme programlar­ıyla da uyum sağlıyor.

Fujinon’un lens üretim deneyimi, mümkün olan en yüksek çözünürlük performans­lı lensleri elde etmek için, yeni lens serisinde de kullanıldı. GFX modeli, yalnızca 26,7 mm kısalığınd­aki yerleşme uzaklığıyl­a; aynasız sistemin büyük bir avantajına sahip olan Fujifilm’in yeni “G Mount” bağlantısı­nı kullanıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye