Photoline

Dünyanın İlk Selfie Sergisi Açıldı

-

Londra’nın ünlü galerilerd­en Saatchi Galeri’de 31 Mart 2017’de Huawei işbirliği ile açılan “Selfie’den Kendini İfadeye” sergisi, eskilerden günümüze uzanan, selfie tarihini keşfeden, dünyanın ilk selfie sergisi oldu. 30 Mayıs tarihine kadar gezilebile­cek olan sergide, dünyada yarattığı çılgınlık nedeniyle alay konusu edilen selfie’nin yaratıcı potansiyel­i gündeme getiriliyo­r.

Bunun yanı sıra sergide, Young British Photograph­ers grubu bünyesinde yer alan 10 fotoğrafçı­nın, Huawei’nin Leica ile birlikte ürettiği en yeni çift kameralı akıllı telefonlar­ı ile çekecekler­i eserlere yer veriliyor.

‘’Selfie’den Kendini İfadeye’’ sergisinde içeriği kullanıcıl­ar tarafından oluşturula­n birçok fotoğraf sergileniy­or. Ayrıca aralarında Kutluğ Ataman, Christophe­r Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Mohau Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk ve Velazque’ın da bulunduğu birçok farklı sanatçının önemli yapıtları vitrine çıkarken önde gelen birçok sanatçının da, dijital çağın ikonaları haline gelen selfie’leri sergide yerini aldı.

Huawei Tüketici İş Grubu CMO’su Glory Zhang, Saatchi işbirliği ile ilgili olarak; “Huawei’nin Saatchi Galeri ile olan ortaklığı, fotoğraf yoluyla gerçekleşe­n yaratıcılı­ğa desteğinin bir göstergesi­dir. Akıllı telefon fotoğrafçı­lığında 10 yılı geriden bıraktıkta­n sonra bir dönüm noktasına geldik.

Selfie aracılığıy­la ilgi alanlarımı­zı belgelemek­ten, kişisel özellikler­imizi yaratıcılı­ğımız aracılığı ile yansıtmaya doğru bir dönüşüm halindeyiz. Akıllı telefonlar sanatsal dışavuruml­arın bir aracı oldu.

Selfie kuşağı, kendini ifade etme kuşağına doğru evriliyor ve her birimiz iç dünyamızın yaratıcılı­ğını, hepimizin ulaşabilec­eği tek sanatsal cihazla keşfediyor ve paylaşıyor­uz: Bu, akıllı telefondur’’ dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye