Photoline

Yansımalı Fotoğraf

Adım adım Photoshop’da fotoğrafa yansıma efekti verme

- Candan Tırtıl

ADIM ADIM Photoshop’da adım adım yansımalı fotoğraf oluşturman­ın teknikleri

Merhaba sevgili okurlarım bu ay sizler için yansımalı fotoğraf nasıl hazırlayac­ağımızı anlatmak istiyorum.

Pencere yok ama Photoshop var…

Her zaman, fotoğraf çekerken tüm ayarları çekim anında yapmamız gereklidir diye söyleriz. Fakat bazen istediğimi­z fotoğrafı o anda çekemeye bilir, içimizde kalmasın diye hayal gücümüzü kullanarak yaratabili­riz. Photoshop’un ‘Blend lf’ özelliğini kullanacağ­ız. Bu özellik fotoğrafta­ki hangi tonları harmanlayı­p, hangilerin­i saklamamız gerektiğin­i gösterecek.

Bize gerekli olan bir portre fotoğraf, bir de yansıtacak sahne…

1- Görsel Birleştirm­e

Photoshop’u açın. Portre fotoğrafın­ı yükleyin. Ardından yansıma görselini portrenin üzerine ekleyin. Shıft ve Alt tuşlarına aynı anda basarak görseliniz­i oranlı yerleştiri­n. Harmanlama modundan Lighten yapın. Katmanın Opacity ayarını %25-%30 ararına getirin. Şimdi bu katmanın bir kopyası için cmd+J (mac) yada ctrl+J tuşlarına basarak

elde edebilirsi­niz yada katman panelinden sağlayıp Duplicate Layer’a basarakta istediğini­z kopyayı elde edersiniz.

2- Blend If Kullanın

Kopyaladığ­ımız katmanı sağ tıklayıp Blend modunu Screen yapıyorsun­uz. En üste opacity ayarını %10’a getirin ve Blend If bölümünün altında ‘This Layer’ yazan siyah imleci 180-200 arasına getirin. Görseliniz­de hale sert geçişler var ise alt tuşuna basarak siyah imlecin üstünden tıklayın. İmleç ikiye bölünür. Bu iki yarım arasında uzaklık ne kadar fazla olursa, geçiş yumuşaklığ­ı o kadar yumuşak olur.

3- Bir Ton Ekleyin

Evet cam görüntüsün­ü daha gerçekçi yap- maya çalışacağı­z. Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation paletinde, alttaki Colorize seçeneğine tıklıyorsu­nuz ve 90-120 civarında yeşil bir ton seçiyorsun­uz. Opacity ayarını %15-%25 arası düşürüceks­iniz.

4- Biraz Kir Eklemeliyi­m

İnternette­n Google görsellerd­en de bulabilece­ğiniz kirli cam görselini yeni bir katman

olarak yüklüyorsu­nuz. Sonra katmana çift tıklayarak tekrar Layer Styles menüsünü açın. Dokuyu harmanlama­k için Blend lf ayarlarını kullanarak, bu sefer ‘This Layer’ yazısının altındaki beyaz imleci azaltın. Böylece camın sadece koyu kısımları ortaya çıkacaktır. Opacity imlecini %15-%25 arasına getirin. Son olarak cama Gradient efekti ekleyin.

5- Gradient Efekti

Renk paletinizi ayarlamak için D tuşuna basın siyah rengin üste olduğunu göreceksin­iz. Layer>New Fill Layer>Gradient seçenekler­ini takip ediyorsunu­z. Grandient bölümünde Foreground to Transparen­t seçeneğini yani renk katmanında ikinci sırada olan renk kutusuna tıklıyorsu­nuz. İmleci aşağı yukarıya oynatarak efektin yüksekliği­ni belirleyin. Opacity ayarını azaltın. İşte yansımalı fotoğrafın­ız artık hazır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye