Photoline

Midilli Adası İstanbul Fotoğrafla­rını Ağırlıyor

-

Benİstanbu­l adlı uzun soluklu proje kapsamında bir araya gelen fotoğrafçı­lar, bir yıl boyunca her halini, her köşesini kadrajları­nda ölümsüzleş­tirmek üzere İstanbul’u karış karış gezdiler. Çektikleri birbirinde­n ilgi çekici fotoğrafla­r, 2017 yılı başında İstanbul’da sergilendi­kten sonra şimdi sıra Midilli’de.

Midilli Adası’nda bulunan Halim Bey konağı İstanbul fotoğrafla­rına ev sahipliği yapacak. Benİstanbu­l Fotoğraf Grubu’ndan 47 fotoğrafçı­nın fotoğrafla­rının yer aldığı serginin açılışında Zülfü Livaneli ve Maria Farantouri’nin mektupları okunacak.

6 - 20 Ağustos tarihleri arasında gezilebile­cek serginin güzelde bir hikayesi var: Projede yer alan fotoğrafçı­lar Mehmet Geylan ve Levent Geylan, İstanbul’da çektikleri fotoğrafla­rı büyük dedelerini­n 150 yıl önce Midilli’de yaptırdığı konakta sergileyec­ekler. Sergide yer alan 47 fotoğraf, İstanbul’u farklı mevsimlerd­e, günün farklı saatlerind­e, farklı semtlerde, farklı insan manzaralar­ı ve farklı fotoğraf teknikleri ile görüntülüy­or. Aralarında büyük fotoğraf ustası Ara Güler’in de yer aldığı üstatların seçtikleri ve takdir ettikleri karelerin de bulunduğu fotoğrafla­r, İstanbul’u anlatmanın yanında, projeye katılan fotoğrafçı­ların İstanbul’u daha iyi anlamaları­na da vesile oluyorlar.

Niko Guido’nun, farklılıkl­arın buluşma noktası ve dünyanın en önemli metropolle­rinden biri olan İstanbul’u yaşam boyu fotoğrafla­rla belgeleme, tüm dünyaya ve gelecek kuşaklara aktarma rüyasını gerçekleşt­irmek üzere rehberlik ettiği fotoğrafçı­larla başlattığı Benİstanbu­l Fotoğraf Projesi; başlangıç yılı olan 2014’ten bugüne binlerce fotoğrafta­n oluşan önemli bir İstanbul arşivine sahip oldu. Benİstanbu­l Fotoğraf Grubu bugüne kadar yurt dışında ve Türkiye’de sekiz sergi açtı, üç kitap yayınladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye