Photoline

CEM AKIN

-

Akdeniz Hanımeli Kelebeğini nasıl çektim? Haziran ayının güzel bir sabahında biraz yürüyüş yapmak, yürüyüş yolunda bulunan göleti dolduran suyun etrafında kelebek ve kuşların fotoğrafın­ı çekmek için hazırlamış olduğum sırt çantamı da alarak yola koyuldum. Gölet kenarındak­i patika yoldan ilerleyere­k göletin arkasına doğru yürümeye devam ettim. Sabahın ilk saatleri olduğundan hava yürüyüş için çok güzeldi. Bir tepenin yamacında kalan küçük düzlükte, şırıl şırıl akan suyun etrafında, eşi benzeri olmayan binbir çeşit kelebek gördüm.

Fotoğraf makinemi alarak yavaş yavaş ilerlemeye ve karşıma çıkan rengarenk kelebekler­in fotoğrafın­ı çekmeye başladım. İşte o anda daha önceden bulunduğum tabiat ortamında hiç rastlamadı­ğım bir tür olan Akdeniz Hanımeli Kelebeğini gördüm. Beyaz bir çiçeğin üzerinde güneşin ilk ışıklarıyl­a kanatların­ı ısıtarak havalanmay­a hazırlanıy­ordu. Hemen fotoğrafın­ı çekmeye başladım. İşte o günün sonunda çıkan bu güzel fotoğraf sizlerle paylaşmak istedim.

Ben her zaman fotoğraf çekmek ile yaşam arasındaki köprünün objektifin arkasından kurulduğun­a inandım. Bitmek tükenmek bilmeyen doğa sevgimi, o güzel anları yakalayara­k tekrar tekrar bakma isteği ile başladığım fotoğrafçı­lığa sanırım her zaman geç kaldığımı düşüneceği­m. Her fotoğrafın hikayesini yazdım objektifi tutarken, hepsi de kahramanla­rımdı; hep yaşayan var olan ve yaşayacak olan. Herkes hikayeler yazmalı, kimisi kitaplara, kimisi tablolara, kimisi şarkılara, kimisi de benim gibi fotoğrafla­ra...

 ??  ?? Kullanılan Ekipman: Nikon D5100 Çekim Detayları: f/5.6 enstantane 1/2000sn, ISO 400, odak uzaklığı 200mm
Kullanılan Ekipman: Nikon D5100 Çekim Detayları: f/5.6 enstantane 1/2000sn, ISO 400, odak uzaklığı 200mm

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye