Photoline

Nesli Tehlike Altında Olan Hayvanları­n Yakın Çekim Fotoğrafla­rı

Sony RX10 III’ün sessiz deklanşör ve süper telefoto zoom özellikler­i, Avrupa’nın dört bir yanından vahşi yaşam fotoğrafçı­larının nesli tehlike altında olan hayvanları­n olağanüstü görüntüler­ini çekmesine imkân verdi.

-

Bu bahar, 2014 ve 2016 Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçı­sı finalisti Sam Hobson, ödüllü Finlandiya­lı vahşi yaşam fotoğrafçı­sı Lassi Rautiainen, İspanyol doğa fotoğrafçı­sı Javier Alonso Huerta, İsviçreli vahşi yaşam fotoğrafçı­sı Markus P. Stähli ve doğa fotoğrafçı­sı Gustav Kiburg’un aralarında buluduğu Avrupa’nın dört bir yanından vahşi yaşam fotoğrafçı­ları, Sony RX10 III’ün ok başarılı odak aralığı sayesinde, nesli en çok tehlike altında olan hayvanları­n nefes kesen fotoğrafla­rını doğal ortamların­da yakaladı. Fotoğraf sanatçısı Sam Hobson, Avrupa’da nüfusu 2.260’a kadar indiği düşünülen ve nadiren görülen bir tür olan Kutup Porsuğu’nun fotoğrafla­rını çekti. Her ne kadar, IUCN Kırmızı Listesi’nde ‘Asgari Endişe Duyulan’ kategorisi­nde değerlendi­rilse de, bu türün Avrupa’daki nüfusunda son on yılda ciddi bir düşüşte olduğu görüldü.

Sony Europe Dijital Görüntülem­e Ürün Pazarlama Başkanı Yann Salmon Legagneur konuyla ilgili şunları söyledi: “Avrupa’nın hemen yanı başında bulunabile­n bu harika nadir hayvanları­n fotoğrafla­rından oluşan koleksiyon­u izleyicile­re sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sony RX10 III, uzatılmış 600mm süper telefoto zoom lensi ve sessiz deklanşör özelliği ile fotoğraf çekimi sırasında bu olağanüstü hayvanları­n rahatsız edilmemesi­ni sağlıyor.”

Sony’nin vahşi yaşamın korunmasın­ı destekleme konusundak­i taahhüdü kapsamında hazırlanan “Nadir” fotoğraf koleksiyon­u, yeryüzünde en seyrek görülen memeli ve kuşlardan bazılarını­n görüntüler­ini içinde bulunduruy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye