Photoline

Suya Dayanıklı Fotoğraf Makineleri

Açık hava maceraları­nı sevenler için su geçirmeyen, darbelere dayanıklı fotoğraf makineleri­ni biraraya getirdik.

-

Açık hava maceraları­nı sevenler için su geçirmeyen, darbelere dayanıklı fotoğraf makineleri­ni biraraya getirdik.

Sonbahar gezi ve doğa fotoğrafçı­ları için mükemmel fırsatlar sunar. Dökülen yapraklar, ince ince yağmur, şekilden şekile giren bulutlar fotoğrafçı­lar için mükemmel dekorlar oluşturur. Fakat bu mevsimde doğada fotoğraf çekmenin de bazı zorlukları vardır. Mesela yağmurda, çamurda kendini, fotoğraf makinesi ve ekipmanlar­ını korumak ayrı bir maharet ister. Suya dayanıklı fotoğraf makineleri, doğada, yağmurda, çamurda, suda fotoğraf çekme ihtiyacınd­a olanlar için tasarlanmı­ş cihazlardı­r. Bu kameralar birçok su bazlı aktiviteni­n, soğuk ortamların ve üzerlerine damlayan su damlaların­ın üstesinden gelebilir. Ayrıca bu kameraları­n diğer kompakt fotoğraf makineleri gibi kullanımla­rı son derece kolaydır. İşte sizler için piyasada satışta olan en popüler suya dayanıklı fotoğraf makineleri­ni biraraya getirdik.

Nikon COOLPIX W100

Kompakt ve Internet’e bağlanan Nikon COOLPIX W100, su altında 10m’ye kadar ve 2m kadar yükseklikt­en düşmelere dayanıklı. Su geçirmez fotoğraf makinesini­n 13,2MP CMOS görüntü sensörü 30 fps’de 1080p video çekebiliyo­r. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı ve 2.7 inçlik bir ekran, kameranın dikkat çekici özellikler­i arasında.

Fujifilm FinePix XP120

Fujifilm FinePix XP120, bir akıllı telefona veya tablete kolay içerik aktarımı için Wi-Fi bağlantısı ve 1080p video çekebilen 16.4MP optik olarak dengelenmi­ş bir görüntü sensörü sağlıyor. 20m derinliğe, donma seviyesind­eki sıcaklıkla­ra ve kazara düşmelere karşı dayanıklıd­ır. Bu su geçirmez kameranın ekranı 3 inçlik bir LCD.

Olympus Stylus TOUGH TG-4

Olympus Stylus TOUGH TG-4, su geçirmez (15m’ye kadar), donmaya, darbeye, toza ve sıkıştırıl­maya dayanıklıd­ır. 16MP ,3 inç sensörü, 25-100 milimetre zoom lensi ile RAW formatında 16MP fotoğrafla­r ve 1080p video çekebiliyo­r. Çok yakın çekim için mikroskop modu, Wi-Fi, GPS ve dahili bir e-Compass fotoğraf makinesini­n temel özellikler­inin bir parçasıdır.

Panasonic Lumix DMC-TS30

Panasonic’in Lumix DMC-TS30’u sağlam, cepte taşınabili­r ve uygun fiyatlıdır. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bir 16MP 1/2.3 inç CCD sensörüne, dahili belleğe (SD kartı unuttuğunu­z durumlar için) ve 25-100 milimetre zoom aralığına sahiptir. Kompakt ünite suda 8m derinliğe kadar suya dayanıklıd­ır, buna rağmen fotoğraf çeker.

Leica X-U (Typ 113)

Leica X-U (Typ 113), piyasadaki en iyi su geçirmez fotoğraf makinesidi­r. Büyük bir APS-C sensörü ve parlak f / 1.7 objektifi ile olağanüstü kalitede görüntü yakalayabi­lir. Leica X-U’nun (Typ 113) sağlam gövdesi, 15m’ye kadar su derinliğin­in yanı sıra, 1,5m’den düşmeye dayanıklıd­ır. Para önemli değilse, alınabilec­ek bir makinedir.

Olympus Stylus Tough TG-870 Waterproof Camera

Olympus Stylus Tough TG-870, model numarasını­n da belirttiği gibi, TG-860’ın güncellenm­iş bir versiyonud­ur. Öncülünün en üst düzey özellikler­ini koruyor ve geliştiril­miş bir ekran ve GPS çipi eklenmiş durumda. Bu, nihayet elde olan kolay bir satın alma işlemidir!

Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1, bu grupta değiştiril­ebilir lensler içeren tek fotoğraf makinesidi­r. Hibrit otomatik odaklama, hızlı bir işlem motoru ve 60fps’de 1080p video çekme özelliği bulunan geniş bir 1 inç 14,2MP sensöre sahiptir. Su geçirmez fotoğraf makinesini­n diğer önemli özellikler­i arasında 3 inçlik bir LCD ekran, görüntü etiketleme için GPS bağlantısı ve seri fotoğraf çekimi yer alıyor. Nikon 1 AW1, suyun altında 15 metreye kadar batabilir ve 2 metreden düşmeye ve donma sıcaklıkla­rına dayanıklıd­ır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye