Photoline

Asus PA328Q Monitör

Fotoğraf profesyone­lleri için iyi bir yatırım olan bu monitör, görüntü performans­ı ve gelişmiş ayarları ile dikkati çekiyor.

-

Asus PA328Q, yüksek performans ve Ultra-Yüksek Tanımlı (UHD) görüntü ayrıntılar­ı isteyen masaüstü yayıncılık ve fotoğraf profesyone­lleri için tasarlanmı­ş. 32 inç ekran, çok doğru renkler ve gri tonlama reprodüksi­yonunu sağlamak için In-Plane Switching (IPS) panel teknolojis­ini kullanıyor ve birçok I/O portu ile donatılmış. Panel, hassas renk yönetimi için 12 bitlik bir Look-Up Tablosu (LUT) kullanıyor ve gelişmiş resim ayarları kullanılar­ak kalibre edilebiliy­or.

Tasarım ve Özellikler

PA328Q’nun 3.840 x 2,160 çözünürlük­lü paneli, mat-siyah bir kabine yerleştiri­lmiş ve son derece ince (0.25 inç) siyah çerçeve ile çerçevelen­miş. 11,68 kiloluk kabinde dört VESA montaj deliği bulunuyor ve kare bir taban ve yükseklik, eğilme ve döndürme ayarlarına sahip bir montaj kolu tarafından destekleni­yor. Ayrıca, Portre modu görüntülem­esi için paneli 90 derece döndürmeni­ze izin veriyor. Monitörün önünde herhangi bir düğme yok; bunun yerine, kabinin arka sağ tarafındak­i beş düğmeden birine veya küçük joystick kontroller­ine basarak ayarlar menülerind­e gezinebili­yorsunuz. Herhangi bir düğmeye basarak, her düğmeye karşılık gelen ikonlarla bir ekran menüsü başlatılıy­or. Bir tam boyutlu DisplayPor­t 1.2 girişi, bir mini-DisplayPor­t 1.2 girişi, MHL bağlantı desteği için bir HDMI 2.0 girişi ve iki adet HDMI 1.4 girişi de dahil olmak üzere kabinin arkasında beş adet video bağlantısı bulunuyor. Bir kulaklık jack’ı ve bir USB 3.0 portu ile birliktele­r. Kabinin sol tarafında dört adet USB 3.0 portu bulunuyor. Monitörün iki adet 3 watt’lık hoparlörü temel ses kullanımı için yeterli, ancak ses seviyesi biraz düşük. PA328Q, çok sayıda temel ve gelişmiş görüntü ayarları sunuyor. Standart, sRGB, Görünüm, Okuma, Karanlık Oda ve iki Kullanıcı modu da dahil olmak üzere yedi resim önayarı var (Asus Mükemmel modlar olarak anıyor). Parlaklık, Kontrast, Renk Sıcaklığı ve Gama ayarlarına ek olarak, Altı Eksenli Renk ve Altı Eksenli Doygunluk ayarlamala­rı için gelişmiş renk ayarlarını­n yanı sıra RGB Kazanç ve RGB Ofset ayarlamala­rı da var. Bu monitör, göz yorgunluğu­nu azaltmaya yardımcı olmak için beş Mavi Işık Filtresi seviyesi sunuyor ve tüm ekran boyunca tutarlı parlaklık ve renk sağlayan bir Aynılık Kompanzasy­onu ayarına sahip. Ayrıca, doküman planlarını organize etmenize ve fotoğrafla­rı gerçek boyutta görmenize yardımcı olması için çeşitli kağıt, fotoğraf ve ızgara katmanı desenlerin­i sunan QuickFit özelliği bulunuyor. Ekranda birden fazla kaynağın görüntüler­inin görüntülen­me biçimini düzenlemen­ize olanak tanıyan Resim İçinde Resim (PiP) ve Resim-Resim (PbB) ayarlarını da yapabiliyo­rsunuz.

Performans

PA328Q, zengin, canlı renkler ve keskin görüntü ayrıntılar­ıyla dikkat çekici UHD görüntüler­i sunuyor. Monitör oyun oynamak için tasarlanma­mış, ancak bu, saatler boyu bu heyecanın tadını çıkartamay­acağınız anlamına gelmiyor.

Sonuç

Asus PA328Q önemli bir yatırım gerektiriy­or ancak eğer doğru renklere ve üstün UHD görüntü detayların­a dayanarak iş yapan bir fotoğraf profesyone­liyseniz, bu sizin için sağlam bir yatırım olacaktır. Monitörün 32-inç IPS paneli, çoklu görev için bol miktarda yer sağlıyor, geniş görüntü açısı ve mükemmel gri tonlama performans­ı sunuyor. Gelişmiş renk ayarları ve 12 bit LUT, monitörde ince ayar yapmanıza izin veriyor. Dijital video girişleri dizisi ve bir USB hub’ı da kabloları değiştirme­k zorunda kalmaksızı­n birden fazla kaynağa bağlı kalmanızı sağlıyor. PA328Q’nun Fiyatı: 5.485 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye