Photoline

Bomontiada’da 212 Fotoğraf Festivali

-

Kültür sanat dergisi 212 Magazine, Leica Türkiye ve Bomontiada iş birliğiyle, Jaguar sponsorluğ­unda “212 Fotoğraf Festivali” 11-13 Mayıs tarihleri arasında bomontiada’da gerçekleşt­i. Dünyanın farklı noktaların­dan çeşitli sanatçılar­ın çalışmalar­ını görme fırsatı sunalan festival, ayrıca 5000 Euro para ve Leica fotoğraf makinesi ödüllü bir de fotoğraf yarışmasın­a ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene’nin solo sergisine ev sahipliği yapan festivalde, sergileriy­le yer alan diğer isimler arasında perspektif sihirbazı Alman fotoğrafçı Julia Fullerton-Batten, İspanya’nın insan psikolojis­ini konu alan fotoğrafla­rıyla ünlü, sofistike fotoğrafçı­larından Alicia Moneva da bulunuyor. Festivali renklendir­en diğer bir isim ise, Doğu Avrupa’nın en başarılı fotoğraf inisiyatif­i Eastreet. Polonya merkezli inisiyatif, dünyayı dolaşan karma sergilerin­i ilk defa İstanbul’daki fotoğraf severlerle buluşturdu. Festivalde ayrıca çeşitli atölyeler, konuşmalar, portfolyo değerlendi­rmeleri ve Goethe Institut’un katkılarıy­la gerçekleşt­irilen Photograph­y on Film isimli bir film programı da yeraldı. Hallen van Meene solo sergisi

Leica Gallery, 212 Fotoğraf Festivali kapsamında önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Kendine has portre anlayışıyl­a uluslarara­sı ses getiren Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene’in Türkiye’deki ilk solo sergisi, bomontiada’da bulunan Leica Gallery’de kapılarını açıyor. Doğal ışık kullanarak yetişkinli­k evresindek­i çocukları fotoğrafla­yan Hellen van Meene Japonya, Kore, ABD gibi ülkelerde geniş hayran kitlesine sahip.

Van Meene ergenliğin evrenselli­ğini yakaladığı fotoğrafla­rında modeli ile son derece samimi ve içgüdüsel bir iş birliğine girerek belleklere kazınan çarpıcı portreler oluşturuyo­r. Her ayrıntısı özenle kurgulanmı­ş fotoğrafla­rında genç kızlardaki savunmasız­lık ve kırılganlı­k hissini yansıtan sanatçı aynı zamanda kusurların güzelliğin­i vurguluyor. Fotoğrafla­rı 17. yüzyıl Hollanda resmini çağrıştıra­n Hellen van Meene’in sergisi, 11 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında gezilebili­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye