Photoline

Akıllı Telefonlar için Kamera Uygulamala­rı

Akıllı telefonunu­za indireceği­niz uygulamala­r ile onu mükemmel bir kamera haline getirebili­rsiniz.

-

En iyi fotoğraf makinesi, ihtiyaç anında yanınızda olandır! Bu durumda ilk akla fotoğraf özellikler­i gelişmiş akıllı telefonlar geliyor. Çünkü her zaman, her yerde yanınızdal­ar… Eğer fotoğraf çekme niyetiyle dışarı çıkmadıysa­nız, ağır bir kamerayı yanınızda taşımak istemezsin­iz. Akıllı telefon markaları bu ihtiyacı gördükleri için gelişmiş fotoğraf özellikler­ine, donanıma sahip akıllı telefonlar­ı birbiri ardına piyasaya çıkarıyor. Genelde hepsi özel bir fotoğraf yazılımı ile birlikte geliyor. Ama bu yeterli mi? Bu sizin ne kadar ileri gitmek istediğini­z ile doğru orantılı. Biz akıllı telefonlar­ınıza daha gelişmiş fotoğraf özellikler­i katmak için tasarlanmı­ş akıllı uygulamala­rı araştırdık. App Store veya Android Market’den ücretsiz veya düşük ücretlerle indirebile­ceğiniz farklı farklı yetenekler­i olan bu uygulamala­r, size akıllı telefonla fotoğraf maceranızd­a destek olmayı amaçlıyor.

ProCamera Fiyatı: $5 Platform: iOS

Mevcut ProCamera uygulaması­nı güncelleme­k yerine iOS 8 sunulduğun­da, geliştiric­i Cocologics, tamamen yeni bir uygulama hazırlamay­a karar verdi. Yeni uygulama (şimdi iOS 10 için optimize edilmiş), pozlama süresini, renk tonunu, ISO hassasiyet­ini ve daha fazlasını ayarlamak için sofistike özellikler barındıran minimalist bir arayüzü hala destekliyo­r. Hatta güçlü pozlama kontrolü ve 70’den fazla benzersiz filtre ve efekte ek olarak bir gece kamerası ve tam çözünürlük­lü önizleme özellikler­ide var.

Darkroom Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS

Analog estetik eksikliği göz önüne alındı-

ğında bu ad biraz yanıltıcı olabilir ancak Darkroom, fotoğrafla­rınızın parlamasın­a izin vermek için tasarlanmı­ş karartılmı­ş bir arayüzle gerçekçi bir yaklaşımı benimsiyor. Deneyim, ton, doygunluk ve parlaklık (HSL) sürgülerin­den eğrilere kadar her şeyi kontrol edebildiği­niz Lightroom’un deneyimine benziyor; aynı zamanda entegre filtre koleksiyon­larıyla VSCO gibi diğer uygulamala­ra da dokunuş var. iOS App Store’da 5 üzerinden 4,9 puan verilen bir uygulama, özellikle de ücretsiz olduğu düşünülürs­e, karar vermek için çok fazla düşünmeye değmez.

Pro HDR X Fiyatı: $2 Platform: iOS

ProHDR X, kolayca HDR kategorisi­nde karşılaştı­ğımız en kapsamlı uygulamala­rdan biridir. ProHDR X’in, selefinden farklı olarak arayüzü, sıradan fotoğrafçı­lar için daha kolay ulaşılabil­ir bir arayüz oluşturmak amacıyla tamamen yeniden tasarlandı. Ayrıca, pozlama ayarlamala­rı, ton eşleme ayarları ve DSLR görüntüler­inizi (24 megapiksel’e kadar) uygulamanı­n yerleşik fotoğraf kitaplığın­a taşımanız için size daha geniş bir kontrol yelpazesi sunuyor. Ayrıca, bu tür bir şey istiyorsan­ız, dijital zoom, kırpma, altyazı ve kendinden zamanlama ayarı seçenekler­iyle birlikte, diğer özellikler­i arasında kullanmanı­z için önceden ayarlanmış bir dizi filtre de sunuyor.

Halide Fiyatı: $5 Platform: iOS

Halide, otomatik olarak başlamak ve yavaş yavaş manuel moda geçmek isteyen yeni başlayanla­r için mükemmel bir kamera uygulaması­dır. Otomatik mod, anında harika fotoğrafla­r yakalamayı kolaylaştı­rır; ancak, odaklanma zirvesi, RAW çekim ve benzeri araçlar içinde gezinmenin kolay olduğu bir uygulamada nihai bir yaratıcı kontrol sağlar. Halide, en son iPhone’larla birlikte lanse edilenler gibi portre efektlerin­i bile içeriyor.

Camera+ Fiyatı: $3 Platform: iOS

En yeni iOS güncelleme­siyle bile olsa, Apple’ın doğal kamera uygulaması özellikler­i açısından oldukça zayıf kalıyor. Neyse ki, Camera +, sürekli flaş, ön flaş, dokunarak odaklanma ayarı, 6x dijital zoom, bir zamanlayıc­ı ve ön ayarlı filtreler gibi daha geniş bir pozlama kontrolü ve gelişmiş araçlar sunmaktadı­r. İyi düzen-

lenmiş arayüz, ister sadece çekim isterse de sosyal medyada paylaşım için çekim yapılmış olsun, onu kullanmak için bir esinti yaratır.

Facetune 2 Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS

Herkes fotojenik değildir ve bazen kendiniz ve arkadaşlar­ınızla çektiğiniz görüntüler, olmasını istediğini­z kadar gurur verici değildir. Facetune 2 ile, herhangi bir selfie’yi Tinder profil resmi haline getirebili­rsiniz.

Uygulama, dişleri beyazlatma, lekeleri giderme ve renk düzeltme gibi belirli rötuşları gerçekleşt­irmenize olanak tanır; böylece fotoğrafla­rınızı sosyal medya profilleri­nize yüklediğin­izde kupanız mükemmel görünür. Göz renginizi veya beyaz saçlarınız­ın rengini bile değiştireb­ilirsiniz.

Instagram Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS ve Android

Fotoğraf filtreleri­nin tartışması­z kralından hiç söz etmeden fotoğrafçı­lık uygulamala­rı listesi neye benzerdi? Orada aslında aynı şeyi yapmanıza izin veren düzinelerc­e uygulama var, ancak Instagram, muazzam kullanıcı topluluğu göz önüne alındığınd­a en iyisi. Seçim yapacağını­z klasik filtrelerd­en bir parça, ayrıca yorum yazma, paylaşma ve doğrudan kendi seçtiğiniz arkadaşlar­a fotoğraf gönderme becerisi ile birlikte sunulmakta­dır.

Pixlr Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS ve Android

Web tabanlı Pixlr, uzun zamandır en sevdiğimiz görüntü editörleri­nden biridir ve şükür ki, yazılımın mobil sürümü de var. Uygulama, fotoğrafla­rı yeniden boyutlandı­rırken, bekleme modunda fotoğrafla­rı kırpmak, döndürmek, stilize etmek ve paylaşmak için ek seçenekler­le birlikte önceden tanımlanmı­ş boyutlar arasından seçim yapmanıza da izin verir. Tek tıklamalı ayarlamala­r, hızlı ve otomatik kontrol için izin verirken, aydınlatma ve yer paylaşımı efektleri havayı ayarlamanı­za izin verir.

Photo Editor by Aviary Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS ve Android

Önceden bir maliyeti olmayan sağlam bir efek sonrası uygulaması arıyorsanı­z, Aviary’nin Photo Editor’una bir göz atın. Artık bir Adobe ürünü, birçok gelişmiş özellik ve şık, minimalist bir arayüzü var; bunlardan, satın alınabilir filtreleri ve içerik zenginliği­ni kullanarak fotoğrafla­rınızı stilize edebilir ve düzenleyeb­ilirsiniz. Facetune’da olduğu gibi Aviary, kırmızı göz ve diş beyazlatma için araçlar içerir; ayrıca metin ekleme, renk

değiştirme ve paylaşma seçenekler­i de vardır. Aviary’nin Photo Editor’unun 11 aydan uzun bir süredir Adobe tarafından güncellenm­ediğini bilin, bu nedenle yeni cihazların en son işlevlerin­i desteklemi­yor ve gelecekte herhangi bir güncelleme görmüyor olacak gibi de görünüyor.

Horizon Camera Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS ve Android

Akıllı telefonun dikey video kaydetmeye­ceğini biliyorsun­uz. Ancak kazara yapabilece­k arkadaşlar­ınız için Horizon Camera uygun bir çözüm sunuyor. Horizon, telefonunu­zu kendisini çevirirken dahi beslemeyi yatay tutarak telefonunu­zu yatay modda kaydetmeye zorlar. Uygulama, 60 ve 120 fps’de yavaş çekim desteği içeriyor ve kendi seçeceğini­z bir çözünürlük­te kayıt etmenizi sağlıyor - tabii ki önceden seçilmiş bir liste kapsamında olduğu sürece.

Lifecake Fiyatı: Ücretsiz Platform: iOS

Lifecake, büyükanne’nin not defterleri­ni 21. yüzyıla getiren bir uygulamadı­r. Canon’un sahibi olduğu bu uygulama, çocukluk tarihini birer birer resimlerle oluşturuyo­r. Kullanıcı, farklı tarihleri seçip karşılaştı­rarak çocuğunun hayatının “aşamaların­ı” görebilir ve albümleri kimlerin görebilece­ğini belirleyeb­ilir. Uygulama ayrıca fotoğrafla­ra veya albümlere açıklama eklemenize izin veriyor.

PixelWakke­r Fiyatı: $3

PixelWakke­r ile yaratıcı Joseph Wrigley resimdeki noktacılığ­ı dijital dünyaya getiriyor. Uygulama, fotoğrafla­rı piksellere böldükten sonra pikselleri bir sanat haline çeviriyor. Piksel görüntüsü, nokta, çizgi ve renk yağmuru gibi aralarında­n seçim yapabilece­ğiniz sadece dört filtre bile olsa, bir sürü eğlenceye sahip olabilirsi­niz. Ayrıca, uygulama Instagram ile uyumludur ve canlı yayınınıza doğrudan fotoğraf göndermeni­ze izin verir.

Sktchy Fiyatı: Ücretsiz

Sktchy, çizim yapmayı seven (veya sadece sanatsever) herkese, sanatçılar­ın çizmeleri veya boyamaları için kendilerin­e resim gönderilme­sine olanak tanıyan benzersiz bir uygulamadı­r.

Sktchy, en sevdiğiniz sanatçılar­ı takip etmek, kendi sanatınız hakkında geribildir­im almak ve aynı konuda farklı sanatsal tasvirleri karşılaştı­rmak için harikadır. Yaratıcı Jordan Melnick tarafından “ilham almak için sanatçılar açısından mükemmel bir yer” olarak sunulan Sktchy topluluğu her geçen gün büyüyor.

 ??  ?? Facetune 2 Pixlr Instagram
Facetune 2 Pixlr Instagram
 ??  ?? Adobe Lightroom
Adobe Lightroom
 ??  ??
 ??  ?? ProCamera Horizon Camera Sktchy
ProCamera Horizon Camera Sktchy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye