Photoline

Index, Photoline Fotoğraf Atölyesi’nde

Photoline Fotoğraf Atölyesi ve Özlem Dikel Fotoğraf Atölyesi iş birliğiyle Index Grup’ta Temel ve İleri Fotoğraf Seminerler­i Gerçekleşt­irildi.

-

Makineyi A’dan Z’ye kullanmayı öğrenen Index çalışanlar­ı hem teorik hem pratik eğitimle beraber, İstanbul turları yapıp bol bol fotoğrafla­r çekti.

8 hafta boyunca Index Grup’ta düzenlenen, eğitmenliğ­ini Özlem Dikel’in yaptığı atölyede temel ve ileri fotoğraf teknikleri çalışıldı. Sadece teoride kalınmayıp İstanbul’u gezmek ve bol bol fotoğraf çekmek de ihmal edilmedi. Atölye katılımcıl­arı Galata, Karaköy, Yıldız ve Ortaköy’de baharın ve fotoğrafın tadını çıkardı. Photoline Atölye’deki temel fotoğraf eğitiminde, fotoğrafçı­lığa dair kavram, malzeme ve yaklaşımla­ra ilişkin bilgiler paylaşıldı. Gerçekleşt­irilen atölye uygulamala­rı ve saha çalışmalar­ıyla bu bilgilerin temalar ve amaçlar doğrultusu­nda etkin bir şekilde nasıl kullanabil­eceği; ışık, kadraj, kompozisyo­n, teknoloji gibi konularınd­an nesne-içerik, somut-soyut ilişkisi gibi konulara değinildi. Galata ve Karaköy civarında yapılan gezilerde ise şehir, mimari, portre ve insan-mekan ilişkili çekimler gerçek-

leştirildi. ‘İleri Fotoğraf Semineri’nde ise, makro fotoğrafçı­lık, gece çekimleri, mimari çekim, panoramik çekim, HDR fotoğraf, pan tekniği, zoom in – zoom out gibi terimler ve kavramlar ile portre fotoğrafçı­lığı, portre çekiminde ışık türleri, doğru ekipman seçimi, iletişim özellikler­i gibi tüm konular işledi. Saha çalışmasın­da Yıldız Parkın’da makro, pan, zoom in-out ve portre çalışıldı. Dolu dolu geçen Photoline Atölye’de fotoğraf çekmenin yanı sıra şirket çalışanlar­ı arasında anlayış, uyum ve iletişim becerileri arttırması­nda bu tür etkinlikle­rin önemli rol oynadığını­n bilincinde olan Index Grup ailesine ve tüm katılımcıl­arımıza kucak dolusu teşekkürle­rimizi sunuyoruz.

 ??  ??
 ??  ?? Çiğdem-Yağız
Çiğdem-Yağız
 ??  ?? Tuba-Bayır
Tuba-Bayır
 ??  ?? Hüseyin-Ünlü
Hüseyin-Ünlü
 ??  ?? Taştürk-Taşkın
Taştürk-Taşkın
 ??  ?? Erol-Güneş
Erol-Güneş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye