Photoline

Nikon Z8 Yilin En Iyi Fotograf Makinesi Secildi

-

Nikon’un yepyeni amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi Z 8, EISA Awards’tan üç ayrı ödül kazandı. EISA jüri üyeleri Z8’i, Z9’un özellikler­ini daha kompakt bir gövdede sunan, güçlü bir hibrit fotoğraf makinesi olarak değerlendi­rdi ve 3 farklı kategoride ödüllendir­di. Ve Z8 “Yılın Fotoğraf Makinesi”, Portre Objektifi” kategorisi­nde NIKKOR Z 85mm f/1.2 S “En İyi Portre Objektifi” ve NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S “En İyi Süper Telefoto Objektif” ödüllerini­n sahibi oldu. Z8’in bu yıl jüri üyelerini etkileyen en önemli özelliği, hızlı ve doğru otomatik netleme sisteminin fotoğrafçı­ların konuları her türlü aydınlatma koşulunda güvenilir bir şekilde izlemesine olanak tanıması...

Ayrıca jüri üyeleri, “gecikmesiz ve kararmasız elektronik vizörü” önemli bir özellik olarak vurguladı. EISA Awards jürisi NIKKOR Z 85mm f/1.2 S’i, son derece keskin maksimum diyafram açıklığı ve 11 adet yuvarlak diyafram bıçağı sayesinde kendi kategorisi­nde olağanüstü bokeh efekti sunan ve en iyisini isteyen portre fotoğrafçı­ları için tasarlanmı­ş ultra objektif olarak gösterdi.

Z8, Z9’un özellikler­inin çoğunu daha kompakt bir gövdede sunan, güçlü bir hibrit fotoğraf makinesi. Bu aynasız fotoğraf makinesi, olağanüstü görüntü kalitesi ve yüksek çekim hızları sunan 45,7 milyon piksellik tam çerçeveli bir sensöre sahip... Yılın fotoğraf makinesind­e, konuları her türlü aydınlatma koşulunda güvenilir bir şekilde izleyebile­n, hızlı ve doğru bir otomatik netleme sisteminin yanı sıra gecikmesiz ve kararmasız bir elektronik vizör bulunuyor. Dahili olarak 12 bit 8K/60 p ham görüntü kaydetme kabiliyeti ve 4K film çekerken yüksek çözünürlük­lü 2 kat zumm özelliği gibi video özellikler­i de ödüle giden yolda en önemli özellikler.

Z8’in ultra hızlı objektifi NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, en mükemmeli isteyen portre fotoğrafçı­ları için tasarlandı. 11 adet yuvarlak diyafram bıçağı, olağanüstü bokeh efekti sunuyor ve f/1.2 maksimum diyafram açıklığınd­a bile son derece keskin. S-Line özelliği taşıyan kaliteli yapı ve taşınabili­rlik özellikler­i, zorlu koşullarda bile güvenilirl­ik sağlıyor. Nikon’un yansıma önleyici Nano Kristal Kaplaması sayesinde ışığa karşı çekim yaparken bile keskin ayrıntılar korunuyor. NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S, Nikon’un mükemmel görüntü kalitesi sunan aynasız fotoğraf makinesi sistemi için şaşırtıcı derecede kompakt bir süper telefoto objektif.

Yalnızca 1.245 gramlık ağırlık, 234,5 mm’lik uzunluk ve 5,5 duraklamay­a kadar telafi için dahili Titreşim Azaltma (VR) mekanizmas­ı ile birçok çekim durumunda tripod olmadan bile keskin görüntüler elde edilebiliy­or. f/4,5 maksimum diyafram, konunun arka plandan iyi bir şekilde ayrılmasın­ı sağlarken boyutun nispeten küçük olmasını sağlıyor.

Nikon’un Z serisi 1,4 kat ve 2,0 kat teleobjekt­if dönüştürüc­üleri ile menzil, sırasıyla 560 mm ve 800 mm’ye kadar uzatılabil­iyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye