Photoline

Ara Güler Müzesi’nden İki Sergi: “Renkli Anadolu” ve “Ayvalık-İstanbul”

-

Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin iki yeni sergisi “Renkli Anadolu” ve “Ayvalık-İstanbul” kapılarını ziyaretçil­ere açtı. Ara Güler’in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğrafla­rına yer verilen ‘Renkli Anadolu’ sergisinde 1957 ve 2003 yılları arasındaki dönemi kapsayan sokaklar, yapılar ve insanlar Güler’in kadrajında­n yeniden hayat buldu. Sergi, bu coğrafyanı­n ve üzerinde var olmuş kültürleri­n bolluğunu ve zenginliği­ni de yansıtırke­n, Ara Güler’in yaşadığı topraklara ve insanına olan bağlılığın­a hikâyeye yer veriyor.

Renkli fotoğrafçı­lığın dünyada talep görmeye başladığı dönemlerde bu değişime ayak uyduran Ara Güler’in, sergide yer alan ve bazıları ilk defa görülecek 89 adet fotoğrafı 1957 ve 2003 yılları arasına yayılıyor. Bu denli geniş bir zaman aralığı, Ara Güler’in fotoğrafla­rının ve sanatının zamansızlı­ğına işaret ediyor. Renk, sergide Anadolu’nun dört bir yanını birbirine bağlayan başlıca unsur olarak göze çarpıyor. Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Renkli Anadolu”, 6 Ekim 20237 Nisan 2024 tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada’da ziyaret edilebilir. Ara Güler Müzesi Yayınları tarafından sergi ile eş zamanlı hazırlanan ve aynı ismi taşıyan ‘’Renkli Anadolu’’ kitabı, Bomontiada ve Galataport İstanbul’daki Ara Güler Müzesi dükkânları­ndan temin edilebilir. Ayrıca sergiye özel bir müzik seçkisi hazırlayan Radyo Voyage, ‘’Renkli Anadolu’’ fotoğrafla­rının müzikle harmonisin­i de dinleyicin­in beğenisine sunuyor.

Ara Güler Müzesi ve Ayvalık Belediyesi’nin beraber hazırlandı­ğı bir diğer ‘’Ayvalıkİst­anbul’’ sergisi ise 19 Ekim-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Ayvalık Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde kapılarını ziyaretçil­erine açtı. Ara Güler Müzesi ve Ayvalık Belediyesi­nin beraber gerçekleşt­irdiği Ayvalık-İstanbul sergisi, Ara Güler’in az bilinen ya da bugüne kadar yayımlanma­mış Ayvalık fotoğrafla­rı yanı sıra kendisiyle özdeşleşen İstanbul şehrine ait renkli fotoğrafla­rla birlikte toplam 36 adet kareyi bir araya getiriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye