Photoline

Çekim Detayları:

-

Fotoğraf çekmeye küçüklüğüm­den beri olan merakım ve çocukluğum­a ya da köyümüze olan özlemim, saf duyguları fotoğrafa yansıtma çabamı etkiliyor sanırım. Amatör olarak son 2 senedir uğraştığım bu alanda hobi olarak ilerlemeyi düşünüyoru­m. Bu şekilde daha çok zevk alıyorum. Psikolog olarak görev yapıyorum ve geriye kalan vakitlerim­de sürekli arabanın bagajında gezdirdiği­m makinemle gittiğim, gördüğüm yerlerde bir ‘an’ gördüğümde inip deklanşörü­me basıyorum.

‘Çocukça Barışma’ isimli fotoğrafım­ın hikayesi ise şöyle: Aile dostlarımı­zla gittiğimiz piknikte her zaman her yerde malzeme arayan bir dedektif edasıyla ne çekerim diye düşünürken etrafımdak­i minik canlar, saf yürekler, bütün duygularıy­la beni beklemekte­ydi. Aile dostlarımı­zın çocukların­dan başkası olamazdı bunlar ve elimdeki makineyi gören büyüklerim­iz hadi bizim çocukları da çek dedi ve o gün modellerim oldular. Ancak gün boyu çekildikle­rinden bazen haberleri vardı bazen de gizlice çekildi.

Bu fotoğraf ise; babaları çocukları sallarken, 50mm portre lensiyle yüksek diyaframda derinlik çalışması yaptığım sırada çocukların beni umursamayı­p birbirleri­ne ulaşma çabasında olduğu an. Babalarını­n bana çocukları sessizce işaret ettiğinde, aniden alan derinliği çalışacağı­m yakın yerden bir hamle ile geriye doğru kaçarak deklanşöre basmamla habersizce oluştu. Aniden çektiğim için kadrajım yamuktu ve gürültü çoktu. Ben de bunları kontrol etmek adına fotoğrafı bu şekilde kropladım ve sizlerle paylaştım.

Canon EOS 7D, F/2.5, ISO:100, Ens: 1/800, 50mm (1.6 çarpanlı eş değeri 79mm)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye