Sabah

SAFLARI SIKI TUTUN NÖBETE DEVAM

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan meydanlara mesaj: Dik durun. Bu yürüyüşümü­z sizlere son çağrıyı yapana kadar sürmeli

-

Temmuz, asker kılığına girmek suretiyle haince terörist bir eylemin yapıldığı geceydi. Sizler dik duruş sergiledin­iz.

SİZE karşı uçakları havalandır­dılar, tankları yürüttüler fakat sizler halkın gücü olarak bu teknolojik gücü durdurdunu­z.

PASLI YÜREKLERE KARŞI İMAN

ONLAR paslı yüreklerle yürüdüler ama sizler o imanlı yüreğinizl­e onların karşısında durup geri püskürttün­üz.

BİZ sadece rükuda eğiliriz. Kula kul olanlar Pensilvany­a’da ve bu seviyesiz tip hâlâ utanmadan millete hakaret ediyor.

UTANMAZ, SAYGISIZ TİPLER

BU utanmaz, bu saygısız tiplere benim milletim, bu dik duruşuyla cevabını verdi. Bu dayanışmam­ız devam edecek.

ZAFER inananları­n. Safları sıkı tutun. Bu yürüyüşümü­z sizlere son duyuruyu yapana kadar devam etmeli.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasındak­i hedeflerin­den biri olan Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi içindeki Millet Camisi’nde kıldı. Cuma namazı nedeniyle Millet Camisi’nin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşla­r üç ayrı noktada arandıktan sonra camiye girdi. Vatandaşla­r Erdoğan’ı tekbir sesleriyle karşıladı. Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti. GÖZYAŞLARI İÇİNDE DUA

Camide duayı yaptıran hoca ve vatandaşla­r, “Milletin silahını millete çeviren ihanet çetelerini kahreyle. Bu aziz milletin reisini muhafaza eyle” diye dua ederken gözyaşları­na boğuldu. Erdoğan’ı avluda bekleyen vatandaşla­r ise, tekbirleri­n yanı sıra, “İdam isteriz”, “İşte ordu işte komutan”, “Dik dur eğilme bu millet seninle” diye slogan attı. Vatandaşla­ra hitap eten Erdoğan şunları söyledi:

“15 Temmuz asker kılığına giymek suretiyle haince terörist bir eylemin olduğu geceydi. O günden bugüne bir hafta geçti. Sizler bir duruş sergiledin­iz. Size karşı uçakları havalandır­dılar, tankları yürüttüler, helikopter­leri uçurdular. Fakat sizler halkın gücü olarak bütün bu teknolojik imkanları, bu teknolojik gücü durdurunuz. Çünkü ‘iman dolu cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür’. Onlar paslı yüreklerle yürüdüler, ama sizler, o imanlı yüreğinizl­e onları durdurdunu­z ve onları geri püskürttün­üz. Rabbim sizlerden razı olsun. Bu yürüyüşünü­z, inşallah sizlere son duyuruyu yapacağımı­z ana kadar devam etmeli. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. (Dik dur eğilme, bu millet seninle sloganları üzerine) Biz sadece Allah’ıh huzurunda rükuda eğiliriz. Kula kulluk yok. Kula kul olanlar Pensilvany­a’da. Hala utanmadan, sıkılmadan bu millete oradan hakaret edecek kadar seviyesiz bir tip. Bu saygısız, bu utanmaz, bu seviyesiz tiplere benim milletim bu dik duruşuyla cevabını verdi. Bu dayanışmam­ız, bu duruşumuz devam edecek. Diyorum ki, safları sık tutun. Allah’ın izniyle milletimi parçalayam­ayacaklar. Zafer şüphesiz ki inananları­ndır. Hiç şüpheniz olmasın. Ülkemin 81 vilayetind­e yürüyüşü devam eden vatandaşla­rıma şükranları­mı sunuyorum. Bu güçlü millet, bunu burada gösterdi. Dik duruyoruz dikleşmiyo­ruz.”

 ??  ?? CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN, cuma namazını FETÖ darbesinin hedefi Külliye’deki Millet Camisi’nde kıldı. Namazın ardından gözyaşları içinde dua edildi. Erdoğan’ın elini öpmek isteyenler izdiham oluşturdu.
CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN, cuma namazını FETÖ darbesinin hedefi Külliye’deki Millet Camisi’nde kıldı. Namazın ardından gözyaşları içinde dua edildi. Erdoğan’ın elini öpmek isteyenler izdiham oluşturdu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY 6ABAH
Hasan AY 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye