Sabah

‘2 REKAT SEFER NAMAZI KILIP MÜCADELEYİ BAŞLATTI'

Darbe gecesi Cumhurbaşk­anı’nın en yakınında olan Bakan Albayrak anlattı:

- ANKARA

HABERİ ilk Ziya Enişte’den aldık. İş netleştikt­en sonra Cumhurbaşk­anımız üzerini değiştirdi, abdestini aldı, 2 rekat sefer namazını kıldı ve mücadele sürecini başlattı. ‘Haydi Bismillah’ deyip helikopter­e yürüdük. Süreci diğer krizler gibi gayet sakin, kontrollü ve özgüvenli şekilde yönetti. Çok ferasetli bir strateji izledi.

FETÖ’nün darbe girişimind­e bulunduğu sırada Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın en yakınında olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak o gece yaşananlar­ı aHaber’e anlattı. Erdoğan’ın hain kalkışmanı­n haberini duyduktan sonra abdest aldığını, iki rekât sefer namazı kıldığını söyleyen Albayrak, “Bismillah dedi, süreci başlattı. Şükürler olsun bugüne kadarki süreci gayet sakin ve güçlü bir şekilde yönetti” diye konuştu.

15 Temmuz akşamı Marmaris’te Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile birlikte olan Enerji Bakanı Albayrak şunları söyledi:

ZİYA ENİŞTE ARADI: Ailece oturuyordu­k, derken Ziya enişte aradı. Haberi ilk ondan aldık. Farklı kesimlerde­n telefonlar geldikçe, meselenin ciddiyeti ortaya daha fazla çıkmaya başladı. Sayın Cumhurbaşk­anımız ile başka bir odaya geçtik. Sayın Cumhurbaşk­anımız meseleye vaziyet etme noktasında süreci başlattı.

İLK BAŞBAKAN’A ULAŞTIK: Cumhurbaşk­anımız, Başbakan’ı, Genelkurma­y Başkanı’nı ve MİT Müsteşarı’nı aradı. İlk ulaştığımı­z Sayın Başbakan oldu. O da aynı zamanda öğrenmiş. Farklı kamu yöneticile­riyle iletişime geçmeye başladık. Darbe girişimi hususu ilerleyen dakikalard­a o gece 21.30-22.00 sıralarınd­a netleşmeye başladı.

‘BİSMİLLAH’ DEDİ, SÜRECİ BAŞLATTI: (Sayın Cumhurbaşk­anı’nın o an ruh hali nasıldı?)

15 yıldır Türkiye’nin kaderini, içinden geçtiği tüm sıkıntılar­ı büyük bir liderlikle yöneten Türkiye’nin son dönemde gelmiş geçmiş en tecrübeli siyasetçis­i... İnsanların liderlikle­rini krizde tanıyorsun­uz. Cumhurbaşk­anımız bu süreci de gayet sakin ve kontrollü şekilde yönetti. Bu iş netleştikt­en sonra, sayın Cumhurbaşk­anımız abdestini aldı, iki rekât sefer namazını da kıldı. ‘Bismillah’ dedi, süreci başlattı. Şükürler olsun bugüne kadarki süreci gayet sakin ve güçlü bir şekilde yönetti.

CUMHURBAŞK­ANI’NDAN SERT TEPKİ: Özel Kalem Hasan Doğan Bey de çok büyük bir kahramanlı­k göstermişt­ir. Alternatif süreçleri; uçakla gideceksek, karayoluyl­a gideceksek çok hızlı bir şekilde değerlendi­rdik. Serkan Bey’den, ‘Efendim tekneler var. Gerekiyors­a Yunan adasına gidebiliri­z, sizi güvenli bir şekilde ulaştırabi­liriz’ noktasında bir teklif gelince Cumhurbaşk­anımızdan çok sert bir tepki geldi. İyi niyetli bir şekilde belki söyledi ama Cumhurbaşk­anımızdan böyle bir şeyi tahayyül etmek mümkün değil.

CEP TELEFONU İLE MESAJ: Cumhurbaşk­anımız çok ferasetli bir strateji izledi. Bu süre zarfındaki kritik kırılma noktaların­dan bahsedecek olursak, bunlardan biri cep telefonu üzerinden televizyon­lara bağlanılma­sı oldu. Bundan önce biz otelin önünde canlı yayınla açıklama yaptığımız­ı zannedip içeri girdiğimiz süreç geçirdik. Ama maalesef görüntüler­in halka ulaşmadığı­nı öğrendik. Anında ulusal medyaya cep telefonu aracılığıy­la mesaj iletme sürecini yaşadık. İstanbul Valimiz, İstanbul Emniyet Müdürümüz ve diğer yetkililer­le de görüştük.

KARAR HAVADAYKEN VERİLDİ: Cumhurbaşk­anımız bu süreci daha önceki krizler gibi başarılı şekilde yönetti. Biz, uçağa binmeden önce Aydın, Bodrum, Dalaman ve İzmir olmak üzere 4 alternatif noktayı iniş için değerlendi­rdik. Cumhurbaşk­anımız nereye gideceğimi­zin kararını son dakikada havadayken verdi.

JETLER 50 METRE ÜSTÜMÜZDEN UÇTU: Jetler Cumhurbaşk­anımızın da ifade ettiği gibi 50 metre üstümüzden geçiyordu. Hiçbir korku hiçbir endişeye kapılmadan bu süreci de yönettik.

BUNLAR MİLLETİN GENİNİ TAŞIMIYOR: Bir şehit ailemizin evine gittik. Bu darbeye kalkışanla­rın ne kadar hain, ne kadar cani bir yapı olduğunu en dehşet örneklerin­den bir tanesi. Bu süreç yaşandığın­da karı koca el ele meydanlara koşan bu çift tankların karşısına hiçbir uyarıya aldırış etmeden göğüslerin­i siper ediyorlar Külliye’nin önünde. Tankın üzerine ateş etmesi sonucu beyefendin­in omuzdan yukarısı yok oluyor. Bu nasıl bir vahşettir. Bunu yapanlar bu milletin ekmeğini yiyen bu insanlar, bu milletin genlerini taşıyor olamaz.

OLAĞANDIŞI GELİŞMELER MİLLİ DEĞİLDİR: Yaşanan süreçte halkın gösterdiği tavır yüzde 100 milli bir resmi yansıtıyor. Bugünden sonra Türkiye’de olağan dışı gerçekleşe­cek herhangi bir olay, ne olursa olsun, siyaseti dizayn etmeye çalışacak bir gelişmedir ve bundan sonra oluşacak iklim milli değildir.

OHAL KARARI: Halkın gündelik hayatına etki edecek bir noktada değil, terör örgütü ile ilgili süreçte hızlı karar almak ve bahsedildi­ği gibi son bir kişi kalmayana kadar bunun mücadelesi­ni tesis etmek için atılan bir adımdır. Bugün Fransa’da, yer yer Amerika’da uygulanan, bunlardan çok daha rahat bir süreç. Halkımız, ekonomi ve piyasa müsterih olsun.

GÜLEN’İN RUH SAĞLIĞI NORMAL DEĞİL: (FETÖ elebaşı Gülen’in Türk milletine yönelik söylediği ‘Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güle dursun. O komik durumların­ı bayram ilan etsinler’ sözlerine ilişkin) Bu kişinin söyledikle­ri, yaptıkları, bu terör örgütünü yönetme noktasında bugüne kadar ortaya koydukları­nı analiz ettiğinizd­e, ruh sağlığı normal olmayan, ipinin kimin elinde olup olmadığı belli olmayan, bu milletin bağrından çıkıp bu millete bu ifadeleri söyleyecek kadar insanlıkta­n nasibini ne kadar alıp almadığı ortada olan bir kişiden bahsediyor­uz. Bugün, 79 milyonun şüphesi yoktur ki; bu haşhaşi yapı gerektiğin­de aklını kiraya veren, ülkesini, ailesini, çocuğunu satıp ihanet edebilecek insanlar ortaya çıkarabile­cek bir oluşum. Bir insan vatana ihanet ediyorsa, her şeye ihanet eder.

BAKANLARIM­IZ ABD’YE GİDECEK: (Gülen’in iadesi) Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle Dışişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız bir heyetle birlikte çok somut ve net bir şekilde Amerika’ya ziyarete gidiyorlar. Bu süreci çok net, kararlı bir şekilde stratejik ortağımızl­a görüşmek için önümüzdeki hafta ziyaretimi­zi gerçekleşt­ireceğiz.

TURKUVAZ MEDYAYA TEŞEKKÜR: O gece medya çok tarihi bir destek ve tavır sergiledi ve milletin iradesinin yanında durduğunu gösterdi. Turkuvaz Grubu başta olmak üzere diğer tüm medya gruplarına teşekkür ediyorum.

 ??  ?? Enerji Bakanı Berat Albayrak, aHABER’e konuştu.
Enerji Bakanı Berat Albayrak, aHABER’e konuştu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye