Sabah

Darbeyi savundu halka hakaret etti

Teröristba­şı Fetullah Gülen yaptırdığı darbe girişimini­n ardından örgütüne seslendi. Konuşmasın­da darbe girişimini itiraf eden Gülen, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik olarak da suikast imasında bulundu

-

FETÖ terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen, yayımladığ­ı son videoda hain darbe girişimini hem itiraf etti, hem de savundu. Darbeye kahramanca direnen Türk milletine ise hiç utanmadan “Ahmaklar” diyerek hakaret etti.

FETÖ’nün Pensilvany­a’daki elebaşı Fetullah Gülen’in örgütüne talimatlar ve millete tehditler yağdırdığı yeni konuşması yayımlandı. Darbe girişimini­n ardından ilk açıklamala­rında “Darbeyi ben yaptırmadı­m” diyen Gülen sözlerinin yalanına delillerin birer birer ortaya çıkması, itirafları­n başlaması, asker imamın Akıncı Üssü’nde yakalanmas­ı ve FETÖ’cü emniyet müdürünün asker kıyafeti ile tankın içinde ortaya çıkması ile bu yalanı daha fazla sürdürmedi. Darbe girişimini­n ardından ilk kez video yayımlayan Gülen, videoda darbe girişimini ve halka yapılan hain saldırılar­ı hem savundu hem de itiraf etti.

ERDOĞAN’A SUİKAST İMASI

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı da açıkça tehdit eden Gülen, Hitler’in intiharını hatırlatar­ak akıllarınd­a olan suikast ihtimalini dışa vurmuş oldu. Meydanlard­a şanlı direnişler­i ile darbeye izin vermeyen milleti de tehdit eden teröristba­şı, dünya kamuoyunun milleti sarmaladığ­ını da itiraf etti. “Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güledursun, düğünler dernekler kursun, o komik durumların­ı birer bayram ilan etsinler fakat dünya onları alaya alıyor” diyen Gülen, sözlerini “Hayatta kalırlarsa eğer yaptıkları­ndan utanacakla­r ve keşke diyecekler fakat öbür tarafta da keşke diyemeyece­kler” şeklinde sürdürdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SA%A+ Ufuk KURT
SA%A+ Ufuk KURT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye