Sabah

Cuntacı albay gardıropta yakalandı

-

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nü kapatan ve Çengelköy’deki katliama katılarak ‘4 kişiyi öldürdük. Sıkıntı yok’ mesajı atan FETÖ’cü hain Kurmay Albay Muammer Aydar, Antalya’da yakalandı. Cuntacı Aydar, saklandığı gardıropta kıskıvrak ele geçti.

hain

FETÖ’NÜN darbe girişimi sırasında Boğaz köprülerin­i kapatmakla görevlendi­rildiği tespit edilen Kurmay Albay Muammer Aygar, saklandığı evin elbise dolabında yakalandı.

Whatsapp yazışmalar­ında ‘binbaşı’ olarak adı geçen ancak rütbesinin kurmay albay olduğu ortaya çıkan Muammer Aygar’ın Muratpaşa ilçesinde bir akrabasına ait kaldığı evde olduğunun belirlenme­si üzerine operasyon yapıldı. Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Aygar, TEM Şubesi ekipleri tarafından giysi dolabında saklanırke­n bulundu.

Muammer Aygar ile saklanması­na yardım ettiği öne sürülen akrabası S.B. gözaltına alındı.

Muammer Aygar’ın FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz’da Whatsapp’ta oluşturduk­ları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmi­şti. Aygar, “Kuleli’de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz”, “İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendi­rilebilir mi?” ve “Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk” diye yazmıştı.

Muammer Aygar, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı kastederek de, “Yılanın başı alındı mı?” demişti. TEM ekipleri, Aygar’ın deniz yolu ile Kaş’tan Yunanistan’ın Meis adasına kaçma planı yaptığını ve bunun için Antalya’ya geldiğini saptadı.

Öte yandan Sahil Güvenlik ekipleri Kaş’tan kaçışları önlemek için 24 saat aralıksız devriye geziyor.

 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye