Sabah

Demokrasi cephesi genişliyor

-

Çok zor günler geçirdik. Adrenalin tavanda. Yemek ve uyku ihtiyacımı­z minimum seviyede.

Bu enerjiyi, Türkiye’nin seçilmiş ve “sınanmış” Cumhurbaşk­anı “bitti” diyene kadar kentlerimi­zin, kasabaları­mızın, köylerimiz­in meydanları­nı doldurmaya harcayacağ­ız.

Ama kararlılığ­ımızı ve coşkumuzu koruyarak soğukkanlı davranmaya başlamamam­ızın zamanıdır artık.

Zira bundan sonrası “Türkiye’yi işgale açık bir hale düşürmeye çalışanlar­ın” bu ülkeden bu devletten arındırılm­ası vaktidir. Hata yapma lüksümüz yok. Siyasi görüş farklılıkl­arını bir kenara koyup demokrasid­en ve milli iradeden yana olanlarla, kısacası “yerli unsurlarla” birlikte bu arınma sürecini sağlıklı bir şekilde yürütmeliy­iz. Bu kriter dışındaki, nedeni atla deve olmayan kavgalarım­ızı öteleyelim. Ara ara yine döner “kapışırız.” Örneğin başından beri darbeciler­i net şekilde tanımlayıp karşı duran Devlet Bahçeli takdire şayan bir duruş sergiliyor. MHP’liler darbe gecesinden beri sokakta demokrasi nöbetinde.

Pazar günü CHP’nin Taksim’deki eylemine AK Partililer­in katılma kararı alması da umut verici.

Hâlâ sokakta tanklara direnen halkına “IŞİD’çi” türünden hakaretler yağdıran Selahattin Demirtaş gibi yöneticile­rini ayrı tutarak söylüyorum. HDP tabanında pek çok vatandaşın da askeri darbeye karşı olduğunu, bu Fethullahç­ı çeteye dair de netleştiği­ni biliyorum.

“15 Temmuz birleşik vatan ve demokrasi cephesi” son yıllarda birbirine düşürülen 80 milyon kardeşe iyi gelecek, ben inanıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye