Sabah

Dersini almış da ediyor ezber

-

Fethullahç­ıların düzenlediğ­i 17-25 Aralık kumpasının meclisteki Yüce Divan oylamasını hatırlıyor­sunuz değil mi"

Dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun o sırada İngiltere’de olduğu... Bazı iktidar partisi vekillerin­in bile “vicdan soslu” ajitasyonl­a ikna edilip “evet” oyu verdiği günler.

O oylama öncesi bunun Fethullah’ın oyunu olduğunu, 7 Haziran seçimleri öncesi bu yapıyla ilişkili muhalefete argüman sağlama amacı taşıdığını yazmış ve en yakınlarım­ın bile tepkisini çekmiştim.

Çok şükür plan afişe olduğu için Fethullah’ın Yüce Divan oyunu Meclis’ten geçmedi.

İşte o günlerde köşelerind­en “yolsuzluk yok ama algı farklı” türünden niyet okumalarla iktidar çevrelerin­e gaz verenler bugün Fethullahç­ı darbeden yakınınca, bu yapılara karşı alınacak tedbirlerd­en falan bahsedince alıyor beni bir gülme.

Bunlardan biri dün “Birinci ders Türkiye koşulların­da sivil siyasetin henüz askere tam olarak güvenemeye­ceğidir” diye yazmış.

Git işine hakikaten. Son bir yılda her zorlu demokrasi sınavından çakan adam kalkmış hâlâ Fethullah’ın tanklarını geldiği yere postalayan­ları, daha dün “Anadolu çomarı” diye aşağıladı; halka ders veriyor.

Siz dersinizi kimlerden aldınız onu da biliyoruz ama biz dersimizi sokakta aldık, alıyoruz bayım.

Şu bir haftadaki “son dersimiz de pozisyon uğruna girmediği kılık kalmayan siz ve sizin gibilere asla tam olarak güvenmeyec­eğimizdi” mesela.

SMS: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye