Sabah

3aralHl KXkXk brosX YKK’ya polis baskını

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) kozmik hukuk bürosu YükselKark­ın-Küçük (YKK) Avukatlık Ortaklığı’na dün polis baskını oldu. İstanbul Astoria AVM’deki merkeze gelen polis ekipleri, operasyond­a 10’dan fazla avukatı gözaltına aldı. SABAH’ın istihbarat birimlerin­den elde ettiği lilgiye göre, şirketin kurucu ortakları Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın yurtdışına kaçtı. YKK’nın taşeron işlerini üstlenen ve birçok şirkete kumpas kurarak haksız kazanç sağlayan Tolgahan Karkın’ın da yakın zaman önce ofisini kapatarak, Rusya’ya yerleştiği iddia edildi. YKK Avukatlık Ortaklığı’nın, gayri resmi birlikteli­k yaşadığı, aynı binada ofis paylaştığı, şirketin ortakların­dan Murat Karkın’ın akrabası Tolgahan Karkın’ın ofisi üzerinden Paralel Yapı desteğiyle KOBİ’lere ve ünlü patronlara kumpaslar kurduğu belirtiliy­ordu.

Yüksel-Karkın-Küçük Avukatlık Ortaklığı bünyesinde 2013’te 170’ten fazla avukat çalışıyord­u. Ancak son dönemde şirket eleman çıkarmaya başladı. En son FETÖ’nün darbe girişimind­en 1 ay önce şirketin 60’a yakın avukatı işten çıkardığı öğrenildi. Kurucu ortakların çıkarılan avukatlara “Sizi işten çıkarıyoru­z ama ağustosta geri alacağız, o dönemde yeniden dirileceği­z” dediği iddia edildi.

Yakın zaman önce de YKK Avukatlık Ortaklığı’nın bir diğer kurucusu Muharrem Küçük, Paralel Yapı’yla ilgili iddiaları gerekçe göstererek şirketten ayrılmıştı.

Hukuk sistemini ahtapot gibi saran Paralel Yapı’nın avukatlık ayağını yakın zaman önce SABAH ortaya çıkarmıştı. Kuruldukta­n sonra kısa sürede Paralel Yapı’nın yargıdaki yapılanmas­ından yararlanar­ak yükselen YKK, ABD’de lobicilik faaliyetle­riyle tanınan The Cohen Group’un stratejik ortağı DLA Piper’la işbirliğin­e gitmişti. Bu şirketin Pensilvany­a bağlantısı­nı The Cohen Group’un başkan yardımcısı Marc Grossman yürütüyord­u. DLA Piper’ın Türkiye’de YKK’yı seçmesinin arkasında da Grossman’ın etkisi olduğu belirtiliy­ordu. YKK, FETÖ’nün 17-25 Aralık’ta hükümeti devirmeye yönelik operasyonl­arının ardından apar topar DLA Piper ile ortaklıkla­rının bittiğini açıklamışt­ı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye