Sabah

'(02KRASİ Q|EHWLQGH 7’NCİ GÜN

Diyarbakır’dan Çorum’a, Adana’dan Iğdır’a kadar yüz binler meydanları doldurmaya devam ediyor. Van’da 150 metrelik bayrağın açıldığı yürüyüşe 15 bin kişi katıldı

-

BİR haftayı dolduran demokrasi nöbetleri yurdun dört bir yanında coşkuyla sürüyor. Önceki akşam da bayrağını alan, demokrasiy­e sahip çıkmak için meydanlara akın etti. 400 MUHTAR DA KATILDI

Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’ta vatandaşla­r ellerinde bayraklarl­a önceki akşam da meydanları doldurdu. Muş’ta, meydanlard­a toplanan FETÖ’nün askeri darbe girişimini­n püskürtülm­esi nedeniyle şükür namazı kılıp dua etti. Van’da 150 metre Türk bayrağı açılan yürüyüşe ise 15 bin kişi katıldı.

Diyarbakır’da halk meydanları terk etmezken, cuntacılar­ın şehit ettiği polis ve siviller için dualar edildi. Şanlıurfa’da da “Seccadeni al gel” etkinliğin­de bir araya gelen vatandaşla­r, darbe girişimine tepki olarak namaz kıldı. Gaziantep’te ise 400 muhtar, demokrasi nöbetine katıldı.

Çorum’da tüm siyasi partilerin milletveki­lleri ve temsilcile­ri demokrasi nöbetinde buluştu. Sivas’ta demokrasi nöbeti sağanak yağış altında sürdü. Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin’in de katıldığı Kilis’teki nöbete mehter takımı da destek verdi. Adana’daki nöbete ise Çukurova Özürlüler Derneği üyeleri de katıldı.

Iğdır’da nöbete katılan Ebubekir Gövez, “Başkomutan­ımız’ın emri ile buradayız, onun vereceği 2’nci bir emre kadar da burada olacağız” dedi. Sakine Bozyel ise; bayrak, millet, Cumhurbaşk­anı için alanlarda oldukların­ı, sonuna kadar da burada olacakları­nı söyledi.

Diyarbakır­lı Aziz Şahin (65), Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a destek vermek ve darbe girişimine karşı durmak için alanda demokrasi nöbeti tutukların­ı ifade ederken, bir kazada kırılan koluna rağmen nöbete gelen Abdülhakim Açar (22) ise “Bu meydanda bulunmakta­n gururluyuz” dedi.

Fransa’dan tatil için kendisi gibi tıp doktoru olan eşi Brigitte Djlelati ile Manisa’ya gelen ve “demokrasi nöbeti”ne katılan Ratib Djlelati, “15 gün daha kalacağız ve bu süreçte her akşam meydanlara geleceğiz” diye konuştu.

 ??  ?? DENİZLİ DİYARBAKIR
DENİZLİ DİYARBAKIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye