Sabah

)(Tg·Gen gurbeWçile­re saKWe iKbar RSerasyRnu

-

DÜNYANIN dört bir yanında yaşayan gurbetçile­r Türkiye’deki hain darbe girişimine karşı eylemler düzenlerke­n, yurt dışındaki FETÖ bağlantılı kişilerin bu eymeleri engellemek için çaba gösterdiği ortaya çıktı. FETÖ bağlantılı kişiler, Belçika’daki darbe karşıtları­nı polise şikayet etmeye başladı. Anadolu Ajansı’na konuşan 28 yaşındaki Kenan Aydoğan, darbe girişimine karşı

sosyal medyada paylaşımla­r yaptığı için FETÖ bağlantılı kişiler tarafından polise şikayet edildiğini söyledi. Aydoğan, “Kesinlikle bir yere saldırma yoktu. Ancak paylaşımda­n bir gün sonra evimi polis bastı” dedi. Aydoğan, 6 polis arabasıyla düzenlenen baskının gerekçesin­in ise “nefret yayma ve şiddet” olduğunu belirtti. Aydoğan, “Burada doğdum. Bir kere olsun PKK terör örgütü üyesinin evinin otomatik

silahlarla

Türkiye tek yürek halinde FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesini isterken, ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tüm Türkiye’yi yok sayarak önde gelen Gülen ajanlarını, darbe girişimind­en bir gün önce, 14 Temmuz günü Beyaz Saray’da ağırladı. Başkan Obama’nın yoğun programı nedeniyle geç düzenlenen Ramazan Bayramı resepsiyon­una 400’ün üzerinde Müslüman Amerikalı davet edilirken, bu isimler arasında Fetullah Gülen’in onursal başkanlığı­nı yaptığı Rumi Forum’un Başkanı Emre Çelik de vardı. Beyaz Saray içindeki Yeşil Oda ve resepsiyon odasından çektiği fotoğrafla­rı sosyal medya üzerinden paylaşan Çelik, Başkan Obama konuşurken de şov yapar gibi öz çekim yaptı. Çelik’e, ABD Kongresi ve Beyaz Saray’a sık sık girip çıkan diğer bir Gülenci olan Faruk Taban da eşlik etti. Taban, Gülen yapılanmas­ının Washington’daki en önemli lobi kuruluşlar­ından Türki Amerikan İttifakı’nın (TAA) başkanı. basıldığın­ı görmedim” dedi.

Avrupa Birliği kurumların­ın bulunduğu Belçika’da FETÖ ile bağlantılı kurumlar çok aktif faaliyet yürütüyor. Belçika aynı zamanda terör örgütleri PKK, DHKP-C ve DAEŞ’in de geniş faaliyet alanı bulduğu bir ülke.

´<2R80 <2.µ

62</8 Söz konusu davetle ilgili diğer soru işareti ise TürkAmerik­an toplumunda­n sadece FETÖ üyelerine davet gitmiş olması. Beyaz Saray, SABAH’ın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Beyaz Saray’ın bu fütursuzlu­ğunun arkasında resepsiyon davetiyele­rinin darbeden önce gönderilmi­ş olması ihtimali bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama geçen nisanda yine benzer bir skandala imza atmıştı. Türkiye’de bir süredir etkinlik düzenleyem­eyen örgüt, “Uluslarara­sı Dil ve Kültür Festivali” adlı bir organizasy­onu Washington’a taşımıştı. Obama da bu etkinliğe yazılı bir mesaj göndererek festivali başarısınd­an dolayı övmüştü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6$%$+
6$%$+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye