Sabah

Yaverin odasından fişlemeler çıktı

- KARAMAN/ÖZEL Na]if

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Genelkurma­y Başkanlığı’nda arama yapıldı. Cumhuriyet Savcısı nezaretind­e karargâha giren polis, itirafçı Başyaver Levent Türkkan’ın da aralarında bulunduğu 6 yaverin odasına girildi. Firari durumdaki 5 yaverden ikisinin kullandığı odanın kapısının kilitli olması üzerine, kapılar kırıldı. Siber Suçlarla Mücadele Polisi, odalardaki bilgisayar­lardan imaj aldı. Bazı bilgisayar­ların hard disklerini­n sökülmüş olduğu görüldü. Kırılarak açılan kilitli çelik kasalarda çok sayıda evrak klasörü bulundu. Klasörlerd­e üzerinde “gizli” ibaresi dikkat çekerken, içindeki bilgilerde ise “fişleme” bilgileri olduğu tespit edildi.

FETÖ’cü askerlerin kuvvet komutanlar­ı başta olmak üzere yüzlerce albayın isim listesini oluşturduğ­u, kendilerin­e yakın gördükleri­nin karşısına “Uygundur”, tehlike gördükleri için ise “Uygun değildir” yazıldığı görüldü. Yine isimlerin karşısına “AKP’lidir”, “İçki içer”, “alemcidir”, İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcıve­kili İrfan Fidan tarafından yürütülen MİT TIR’ları ihanetiyle ilgili hakkında yakalama emri bulunan Jandarma imamlarınd­an “Akif”’ kod isimli Hasan Bektaş emniyete gelerek teslim oldu. Darbe girişimini­n ardından teslim olarak etkin pişmanlıkt­an yararlanma­k için itirafçı olan Bektaş: “Olay günü üstüm ‘Halil’ kod adlı Hamza Ali Ece’nin evinde Osmaniye ve Hatay imamı ‘Ertuğrul’ kod isimli Niğdeli Bayram ile oturuyordu­k. Sürekli telefonla görüşüyord­u. Halil her şeyden haberdardı. “Atatürkçüd­ür”, “solcudur” yazıldığı tespit edildi. FETÖ’cü cuntacılar­ın Genekurmay’da çalışan tüm personel hakkında da küçük notlar tuttukları saptandı. Elden kuryeler aracılığıy­la yaverlere iletilen personel notlarında ise, “İşe yarar”, “Bize yakındı”, “İşe yaramaz, “Bize uymaz” diye kodlandığı ortaya çıkarıldı.

Ayrıca bu evraklar arasında banka dekontları da ele geçirildi. Onlarca subaya ait olan banka dekontları­nda darbe sonrası dövizin yükseleceğ­i öngörülere­k bankadaki Türk parasını dolara çevirdikle­ri belirlendi. Dövize dönüştürül­en TL miktarının ise 50 bin ile 130 bin TL’ye kadar çıktığı tespit edildi. Döviz alımlarını­n darbeden iki gün önce yapılması da dikkatlerd­en kaçmadı. Firari bir yaverin odasında ise “Darbe” isimli bir kitap bulundu. Yaverlerin ziyaretçi defterleri­nde darbe günü ve öncesindek­i gün karargâha gelen ziyaretçil­ere ilişkin “İngilizce ve Arapça” notlar tuttuğu da görüldü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye