Sabah

Askeri okullara kilit

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) FETÖ’cü cuntacılar­ın 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından terör örgütünün yuvalandığ­ı askeri liseleri kapatma kararı aldı

-

İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi, İzmir’deki Maltepe Askeri Lisesi ve Bursa’daki Işıklar Lisesi’ne kilit vurulacak. Okullar TBMM’de çıkarılaca­k Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılaca­k. Askeri liselerde okuyan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara nakledilec­ek. FETÖ’ye bağlı olduğu tespit edilen Türkiye genelindek­i yaklaşık bin okula MEB el koyacak.

KANITLAR KAPATTIRIY­OR

Askeri liselerin daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacağ­ı iddia edilmişti. Ancak 15 Temmuz gecesinden sonra özellikle Kuleli ve Işıklar askeri liselerind­e FETÖ terör örgütünün söz sahibi olduğu gerçeğinin ortaya çıkmasıyla tamamen kapatılma kararı alındı. Darbe soruşturma­sı kapsamında tutuklanan Genelkurma­y Başkanı Org. Hulusi Akar’ın yaveri piyade yarbay Levent Türkkan’ın ifadeleri Bursa’daki Işıklar Lisesi’nde Paralel Yapı’nın hâkim olduğunu kanıtlamış­tı. Türkkan 1989’da askeri lisenin giriş sınavları sorularını­n “Ağabey” dediği FETÖ/PDY üyesi tarafından kendisine verildiğin­i itiraf etmişti.

Askeri liselerde halihazırd­a okuyan öğrenciler­e ise daha önce kapatılan FETÖ/PDY’ye bağlı özel okullardak­i öğrenciler için geliştiril­en formül uygulanaca­k. Askeri lise öğrenciler­i Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara yerleştiri­lecek. Öğrenciler sivil okullarda eğitimleri­ne devam edecek.

BİN ÖZEL OKUL LİSTEDE

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ darbe kalkışması sonrası başlattığı soruşturma­da 524 özel okulu kapatmıştı. Bu okullara ek olarak yaklaşık bin okula da el konulacak. FETÖ’ye bağlı olduğu tespit edilen bu okullar tamamen MEB’in kontrolüne girecek.

 ??  ??
 ??  ?? CeyGa KARAASLAN SABAH
CeyGa KARAASLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye