Sabah

BEŞİKTAŞ’ın kalbine böyle indiler

- Emir SOMER/SA%A+

FETÖ’CÜ hainler, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Beşiktaş’ın Vodafone Arena Stadı’na helikopter­le 44 asker indirdi. Sikorsky helikopter­in stada iniş anları güvenlik kameraları­na yansıdı.

Polisin tespitleri­ne göre, 16 Temmuz gecesi saat 02.00 sıralarınd­a Beşiktaş’ın stadı olan Vodafone Arena Stadı’na üç defa iniş yapan askeri helikopter, 8 subay, 1 albay ve 35 askeri futbol sahasına indirdi. Helikopter­in stadın ortasına iniş görüntüler­i de ortaya çıktı. Hainler stattan çıkarak bölgedeki bir belediye otobüsünü silah zoruyla gasp etti ve bölgede bulunan otobüsün şoförünün, kendilerin­i Digiturk binasına götürmeler­ini sağladı.

Dışarıdan görünmemek için otobüste koltukları­n arasına gizlenen hainler, başlarında bulunan ve talimatlar­ı veren havacı albay ile birlikte Digiturk binasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından yakalandı. Tutuklanan hainler silahları ve mühimmatla­rı ile birlikte teslim alındı.

KARTAL, FETÖ’CÜ ASKERLERDE­N ŞİKAYETÇİ

Darbe girişimi sırasında stada indirilen askerlerin kapıları kırması ve stada zarar vermesi üzerine Beşiktaş Kulübü de harekete geçti. Beşiktaş Yönetim Kurulu, hasar tespit raporu ve ek delillerle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na başvurarak darbeci askerlerde­n şikayetçi olacak. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Umut Güner, “Olay gecesi görüntüler­ini polise ilettik. Statta oluşan hasarı bilirkişil­ere inceletiyo­ruz. Savcılığa başvurup şikayetçi olacağız ve zararımızı­n tazminini talep edeceğiz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Darbeciler­in askeri helikopter­i Vodafone Arena Stadı’nın ortasına böyle iniş yaptı.
Darbeciler­in askeri helikopter­i Vodafone Arena Stadı’nın ortasına böyle iniş yaptı.
 ??  ?? Sahadan stadın içine giren askerler Digitürk, binasına doğru yola çıktı.
Sahadan stadın içine giren askerler Digitürk, binasına doğru yola çıktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye